McLaren P1 potopljen tokom uragana Ian nije uspeo da ode novom vlasniku za 400.000$

Više slika

Više slika

McLaren P1 koji je slavno nastradao u ovogodišnjem uraganu Ian na Floridi, ponovo se vraća na aukcijski blok putem kuće Copart...

Kao što se mnogi sećaju, Volcano Yellow P1 model potpuno je potopljen u bujici svega nedelju dana nakon što ga je vlasnik kupio putem aukcijske kuće Bring a Trailer. U novembru, ovaj model je listovan putem kompanije Copart i pre nekoliko dana prodat po ceni od 400.000 dolara. Međutim, on nije ostao prodat previše dugo.

YouTube kanal TK’s Garage navodi da je osiguravajuća kompanija, koja je preuzela vlasništvo nad automobilom nakon uragana, želela 800.000 dolara za njega i da je postavila 450.000 kao rezevnu cenu na aukciji. Iako cifra zapravo nije stigla do 450.000 dolara, ona je bila sasvim dovoljna kako bi osigravajuće društvo prihvatilo ponudu i zvanično ga listovala kao prodatu jedinicu putem kuće Copart.

Međutim, iz nekog nepoznatog razloga, ova prodaja je propala i hibridni hiperautomobil je ponovo postavljen na prodajni blok i ostaće dostupan do 16. decembra. U vreme pisanja ovog članka naveća ponuda za njega iznosila je 259.000 dolara. Iako ne možemo tvrditi da je osiguravajuće društvo ipak odustalo od svog prvobitnog pristanka nakon skorog dostizanja rezervne cene, ova cifra je definitivno daleko niža od one po kojoj se automobil na kraju može prodati.

Ukoliko se ovaj hiperautomobil ne proda ni drugi put, biće interesantno videti kakva će njegova budućnost biti. Ukoliko sve prođe kako treba, njegov novi vlasnik će najverovatnije pokušati da izvrši potrebne popravke i potencijalno ga proda radi dodatnog profita, ali kada imamo na umu da je ovaj hiperautomobil bio parcijalno potopljen u poplavama prilično dug vremenski period, njegova popravka može predstavljati prilično veliki i skupocen izazov. JK’s Garage sugeriše da njegovo popravljanje po ceni manjoj od 400.000 dolara može biti izuzetno komplikovano.

Šta god da ovde bude slučaj, bilo bi zaista lepo videti da neko makar pokuša da spasi ovaj automobil, jer bi sudbina prese za njega predstavljala ultimativni poraz.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group