Legendarni američki sportak postao limuzina otvorenog krova

Produžene limuzine postale su antikviteti, ali ova posebna nikada neće prestati da zapanjuje ljude...

Izgrađena na modelu Dodge Viper iz 1996. godine, ova limuzina je duža od bilo koje proizvodne jedinice u istoriji ove sportske linije. Zapravo, ovaj bivši sportak ima mesta za više ljudi od bilo kog SUV modela sa tri reda sedišta koji danas postoji i njegovog sadašnjeg vlasnika koštao je svega 160.000 dolara.

Dostupan putem Facebook prodavnice, ovaj produženi Dodge Viper RT/10 nije prosečan čak ni ispod svoje karoserije. Zbog razloga koji nisu pomenuti na listi, njegova V10 jedinica sa 415 ks koja se originalno nalazila ispod haube više se tamo ne može naći. Umesto ove jedinice tu je MOPAR 360 Mangum mašina koja razvija 390 ks, što opet nije preveliki pad po pitanju snage, ali je bitno zbog toga što je automobil sada dugačak ogromnih 7,62 metra.

Iako je možda izgubio sve svoje ozbiljne sportske karakteristike, prodajna reklama pominje čemu je ovaj automobil tačno namenjen, a to je privlačenje pažnje. „Savršena prilika da svoj posao završite sa stilom, jer ovo može biti kotrljajuća reklama“, stoji u opisu. Međutim, da li onaj ko se u njemu vozi ili njegovi saradnici smatraju da je ovo automobil za ljude dobrog ukusa, to je potpuno druga priča.

Sa druge strane, ovo nije prvi put da se ova ista Viper limuzina prodaje, jer je pre godinu dana ona bila dostupna, ali se ipak nije prodala po ceni od 135.000 dolara. Tržište polovnih automobila trenutno je preplavljeno veoma poželjnim konverzijama, ali teško je zamisliti da će ova posebna iz drugog puta dobiti novog vlasnika, posebno zbog toga što ove godine košta 25.000 više.

Nevezano sa cenom, ovaj projekat poseduje nešto što ga čini izuzetnim, a pre svega to je njegova unikatnost. Ovo je takođe kabriolet model koji je savršen za sve koji se voze u njemu, a sudeći prema prodajnoj listi on je savršen za vožnju, što se definitivno ne može reći za sve limuzine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group