Koliko zapravo snage ima novi Toyota GR 86 model?

2022 Toyota GR 86 predstavlja izuzetan sportski automobil koji kupcima neće izvući zadnju paru, a zahvaljujući novom motorou, ovaj model sada nudi daleko više od svog prethodnika...

Međutim, ostaje pitanje, koliko zapravo snage ova predivna mašina poseduje? Ispod haube ovog sportaka nalazi se novi GR 86 bokser četvorocilindrični motor zapremine 2,4 litara sa unutrašnjim sagorevanjem, dobar za 228 ks i 249 Nm obrtnog momenta, ako je verovati japanskom brendu. Kako se ispostavilo, ove cifre možda su nešto konzervativnije, što potvrđuje i ovaj posebni GR 86 model postavljen na niz testova na valjku.

Youtube kanal FTspeed nedavno je došao do novog 2022 GR 86 modela i odvezao ga je u Paragon Performance kuću kako bi ga testirao na valjku i video koliko je zaista moćan. GR 86 model koji je u pitanju posedovao je svega 800 pređenih kilometara na odometru pre testiranja, dok je izvršeno ukupno sedam testova.

Cifre testova su krajnje impresivne, dok se tokom svakog sledećeg pokušaja konjska snaga i obrtni momenat ovog GR 86 modela polako povećavao i na kraju završio sa maksimalnih 215 ks i 231,7 Nm obrtnog momenta na zadnjoj osovini. Ukoliko uzmemo u obzir gubitke na pogonskom sklopu, deluje kao da motor nove GR 86 linije zapravo proizvodi više od 250 ks, radije nego stidljivih 230, koliko je reklamirano.

U videu ovog kanala, prezenter navodi da je on testirao svoj stari Scion FR-S modela na istom testu i dostigao rekord od 170,95 ks i 192 Nm obrtnog momenta na točkovima, što znači da novi automobil poseduje oko 45 ks više i oko 45 Nm dodatnog obrtnog momenta.

Naravno, Toyota je mogla da pruži novom GR 86 modelu turbo motor, ali na taj način bi pogurala njegove pefromanse bliže modelu Supra. Na svu sreću, brojni tjuneri su već spremni da odrade svoj deo posla po pitanju turbo pogona i dodataka u polju super punjenja namenjenih za novi automobil, što će njegovu snagu podići u nebesa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group