Klasični Chevrolet Bel-Air vraća svoju staru slavu

Postoje brojni restmod projekti koji su izazvali veliku pažnju javnosti, ali ponekada se pojave određeni modeli koji doslovno ostavljaju bez daha...

Projekat oživljavanja ovog klasičnog 1956 Chevrolet Bel-Air modela predstavlja upravo jedan takav slučaj i slobodno se može smatrati kotrljajućim umetničkim delom. Na prodaji putem eBay platforme, sa cenom od 199.900 dolara, mada je listing istekao, što može značiti da je već prodat, ovaj Bel-Air je prošao projekat potpune i rigorozne restauracije, tokom koje su usledila brojna unapređenja.

Po pitanju estetike, ovaj klasični Chevy poseduje srebrnu boju na svom eksterijeru, komplementiranu Matte Pewter Metallic finišima i branicima, koji su takođe restaurirani i doterani, Bullet Specialties aluminijumskim točkovima i LED projektor farovima. Unutar putničke kabine, moguće je videti bordo kožne presvlake, digitalne instrument satove, specijalnu centralnu konzolu i nebo, novi audio sistem sa retro dizajniranim radio uređajem i Lokar podni šalthebl umesto originalne kolumno dizajnirane jedinice.

Kao što je slučaj sa gotovo svakim restmod projektom, ovaj Bel-Air poseduje nekoliko skrivenih sastojaka koji ga čine još moćnijim. Za pokretanje ovog modela zadužena je 5,7 LS1 V8 jedinica, ali ne postoje bilo kakve informacije o njegovoj snazi nakon modifikacija, mada je čak i u fabričkom izdanju ova mašina stvarala najmanje 305 ks. Poboljšanja uključuju keramički obložene glave i Flowmaster prigušivače izduvnog sistema, Griffin aluminijumski radijator hladnjaka i duple električne ventilatore za hlađenje. Snaga ovog modela odlazi na zadnje točkove putem 4L65E četvorostepenog manualnog menjača, dok automobil takođe poseduje potpuno električne sisteme za upravljač, kočnice i prozore.

Ostale nove mehaničke karakteristike uključuju nezavisno vešanje napred sa cevastim gornjim i donjim kontrolnim polugama, zajedno sa osovinom sa četiri veze pozadi i devetoinčnom Currie osovinom. Pomenuti Billet Specialties aluminijumski točkovi poseduju osamnaest inča u prečniku napred i dvadeset pozadi i prate ih fabričke felne, sa gumama koje su duže za 55 i 75 milimetara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group