Kineskom Cao Cao SUV modelu spale baterije nasred puta

Jedan pešak u Kini nedavno je uhvatio je kadrove jednog od najbizarniji incident koji smo do sada videli vezan za električna vozila i predstavlja nam šta se dogodilo nakon što je čitavo baterijsko poakovanje otpalo sa automobila...

Incident se pre nekoliko dana dogodio u kineskoj provinciji Sičuan, sa videom koji nije uhvatio momenat kada je baterijsko pakovanje palo na asfalt, ali je svetu predstavio baterije koje leže kao spuštene nasred puta i beli električni model koji je parkiran svega nekoliko metara od njih.

Automobil u pitanju poznat je kao Cao Cao 60 u Kini, a iako verovatno nikada niste ni čuli za njega, on je proizvod kompanije Geely i početkom ove godine predstavljen je kao prvi električni model njenog podbrenda i postao je eksluzivno dostupan isključivo poslovnim korisnicima koji su zaposleni Cao Cao Mobility brendu.

Nije potpuno jasno na koji se način čitav incident dogodio, ali ono što je najinteresantnije Cao Cao 60 modeli podržavaju zamenu baterija. Zapravo, Geely je ponosno tvrdio da prazne baterije mogu biti zamenjene potpuno punim za samo šezdeset sekundi.

Postoji mogućnost da je baterija ovog SUV modela spala ubrzo nakon menjanja, posebno zbog toga što ova linija podržava zuamenu na mašinama koje šrafe pakovanje na njihovo mesto. Problem sa mašinom koja može dovesti do toga da šrafovi ne budu zategnuti do njihove vrednosti, verovatno može dovesti do toga da pakovanje vremenom spadne sa svog nosača.

Video je veoma kratak i nemoguće je reći da li došlo do bilo kakve štete na donjem delu Cao Cao 60 modela ili baterijskom pakovanju nakon što je palo na asfalt. Koji god da je slučaj u pitanju, kompanija Geely radi na rasvetljavanju svega što se dogodilo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group