Čovek koji je ukrao Tesla Model X u decembru ponovo pokušao isto u januaru

Nakon što mu je uspelo prvi put da dobije Model X, čovek koji je uz pomoć lažne lične karte ukrao Tesla Model X vredan 112.000 dolara u decembru, pokušao je da izvede isto tokom ovog meseca, ali se ova saga nije završila baš najbolje po njega...

Policija u Džordžiji uhapsila je stvarnog zaljubljenika u Tesla vozila, koji očigledno nije mogao da se zasiti čarolije ovog proizvođača električnih automobila. On je navodno prevario jedno predstavništvo kako bi kupio Model X 12. decembra, a zatim pokušao da kupi drugi Tesla koristeći lažan identifikacioni dokument početkom januara.

Prema navodima vlasti, osumnjičeni u pitanju, 24-godišnji Fouad Kemal, prvobitno je stekao Model X putem Tesla aplikacije, navodno koristeći lažan identifikacioni dokument i izmišljene podatke o banci, i preuzeo ga iz prodajnog salona u Fejetvilu 12. decembra. Iznenađujuće, niko u salonu nije primetio ništa sumnjivo, i on je otišao sa besplatnim automobilom vrednim 112.000 dolara.

Navodno, činjenica da je osumnjičeni prošao nekažnjeno ga je ohrabrila da se vrati istom prodajnom salonu 6. januara, gde je pokušao da kupi drugi Tesla putem aplikacije, opet koristeći lažan identifikacioni dokument i lažne informacije o banci. Nažalost po njega, pažljivi zaposleni u salonu su prepoznali čoveka i odmah pozvali policiju.

Ovaj 24-godišnji stanovnik Silver Springa u državi Merilend, je uhapšen i sada mu se stavljaju na teret optužbe za krivotvorenje, krađu obmanom, identitetsku krađu i krađu motornog vozila. Tokom njegove druge posete salonu, bio je u pratnji 26-godišnjeg Hazma Adova, koji je takođe uhapšen i optužen za finansijsku krađu identiteta i ometanje službenika. Vlasti, u razgovoru sa Fox 5 Atlanta, naznačavaju da bi mogle biti podignute dodatne optužbe protiv ova dva pojedinca.

I dok su hrabre avanture osumnjičenog privukle pažnju pravosudnih organa, one takođe podsećaju na izazove sa kojima se suočavaju proizvođači automobila i prodajna mesta u sprečavanju prevara pri kupovini vozila i krađi. Mere bezbednosti se neprestano razvijaju kako bi se držale korak ispred snalažljivih pojedinaca koji pokušavaju da iskoriste slabosti u sistemu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group