Četiri tinejdžera navodno ukrali Porsche i Maserati SUV u divljoj poteri

Tinejdžeri su navodno ukrali Maserati Grecale i Porsche Macan, ali njihova vožnja je kratko trajala.

Dok većina ljubitelja automobila mašta o uzbuđenju brzih vozila, grupa australijskih tinejdžera odlučila je da preskoči maštanje i odmah uskoči u akciju. Njihova odabrana avantura? Krađa ne jednog, već dva luksuzna vozila – Porsche Macan i Maserati Grecale, prema izveštajima policije.

Naravno, priuštili su sebi vožnju velikim brzinama pre nego što su vlasti okončale njihovu avanturu.

Incident se odigrao na Zlatnoj Obali u Australiji, u nedelju, 12. maja. Četiri osumnjičena, starosti 15-16 godina, navodno su ukrali crni Porsche Macan i sivi Maserati Grecale iz jedne kuće u Broudbič Votersu u 12:40 sati.

Nije prošlo dugo pre nego što je policija uspela da uđe u trag vozilima, s obzirom na to da su tinejdžerski vozači navodno jurili niz auto-put M1 "izuzetno velikim brzinama." Izveštaji navode da su luksuzni SUV modeli dostizali brzine veće od 180 km/h, probijajući se kroz saobraćaj i izvodeći rizične manevre dok su se bezobzirno preplitali putem.

U pokušaju da izbegnu policijsku blokadu na izlazu sa autoputa, Maserati Grecale se našao zaglavljen na razdelnoj traci oko 15:30. To je omogućilo policajcima da priđu vozilu i nasilno izvuku putnike, što je dovelo do njihovog hapšenja. Iako obim štete na italijanskom SUV ostaje nepoznat, verovatno je ograničen na nekoliko ogrebotina ispod vozila, s obzirom na to da nije bio uključen u drugi incident pre nego što je zaustavljen.

Policijski helikopter je nastavio da prati ostalu dvojicu osumnjičenih koji su vozili Porsche Macan punom brzinom. Verujući da su izbegli hapšenje, tinejdžeri su na kraju zaustavili SUV u predgrađu Zlatne Obale, poznatom kao Arundel. Međutim, njihov predah je bio kratkotrajan. U roku od nekoliko trenutaka nakon što se Porsche zaustavio u jednoj ulici, gomila policijskih automobila se sjurila, efikasno blokirajući svaki izlaz i prisiljavajući putnike na predaju.

Srećom, njihova avantura je završena bez povreda. Kako je izvestio 9News, tinejdžeri su optuženi za niz prekršaja. Prema izveštaju News.com.au, vozači nisu imali vozačke dozvole, a jedan od njih je pronađen sa opasnom drogom. Zbog njihove mlade dobi, sva četiri tinejdžera su se pojavila pred Sudom za maloletnike u Sautportu u ponedeljak.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group