Alfa Romeo sledeće godine predstavlja novi superautomobil

Više slika

Više slika

Alfa će najverovatnije pripremiti novi superautomobil do marta sledeće godine i on će predstavljati specijal italijanskog proizvođača kreiran po porudžbini...

Detalji o novom modelu su prilično škrti i nejasni, tako da još uvek nije moguće tvrditi da li će to biti potpuno električna verzija ili nešto što će stići sa motorom unutrašnjeg sagorevanja.

Prethodno su stizale informacije koje su navodile da je ovde reč o ekskluzivnom sportskom automobilu, ali u nedavnom razgovoru sa ljudima Autocar publikacije, šef kompanije Alfa Romeo, Žan Filip Imparato, izjavio je da bi njegovo pozicioniranje na tržištu tek trebalo da bude potvrđeno, što samo implicira da će on predstavljati legitimni superautomobil.

Imparato je takođe naveo i to da bi novi model mogao koristiti šasiju razvijenu u okvirima kompanije, tvrdeći da je Spider verzija iz 1969. godine predstavljala poslednji projekat koji je Alfa Romeo izvršila samostalno, dodajući da će to biti predivno uraditi ponovo.

Izveštaji koji su stigli direktno iz sedišta italijanskog brenda, naglašavaju da bi automobil mogao koristiti poboljšanu verziju 2,9 litara velikog V6 agregata duplog turbo punjenja iz modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio. Razgovarajući sa novinarima prošlog avgusta, Imparato je dodao da bi automobil takođe mogao biti dizajniran sa inspiracijom preuzetom sa pojedinih modela kompanije Alfa iz prošlosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group