Žureći na posao razvio 280 km/h sa svojim Golf R modelom

Dvadesetdvogodišnji vozač u Australiji privukao je pažnju policije i čitavog interneta zbog neverovatne brzine koju je razvio na javnom putu...

Policija Novog južnog Velsa potvrdila je u zvaničnoj izjavi da je radar uhvatio jednog mladića koji je razvio 280 km/h sa svojim plavim Golf R autombilom, u zoni ograničenja od 110 km/h. Kako policija navodi, dvadesetdvogodišnjak je vozio oko devet i trideset pre podne po lokalnom vremenu, tako da je najverovatnije debelo kasnio na posao. Međutim, post na Facebook nalogu lokalnog policijskog odeljenja privukao je dosta skepticizma.

„Da li Golf uopšte može razviti 280 km/h predstavlja pitanje koje je potrebno postaviti!“, napisao je jedan korisnik u komentarima. „280 km/h... taj radar mora biti rekalibriran“, dodao je drugi. Zaista, Golf R ima limitiranu maksimalnu brzinu od 250 km/h i tako izlazi iz fabrika nemačkog proizvođača.

Kako su drugi korisnici u komentarima naveli, entuzijazam koji okružuje Golf, posebno one sa R oznakom, znači samo da ne postoji manjak programa za njihovu modifikaciju, od kojih bi neki mogao pomoći ovog posebnom da dostigne tu brzinu, mada ni australijska policija nije omogućila bilo kakve informacije o ovome.

Do sada smo imali priliku da vidimo brojne snimke Mk7 Golf R modela koji indiciraju brzine veće od 280 km/h na svojim odometrima na Autobanu. Ovo se može postići zahvaljujući tjuningu i modifikacijama koje pomažu da vozilo preskoči 500 konjskih snaga, sudeći prema onima koji su ih postavljali.

Bilo da je navodna brzina omogućena zbog modifikacija, kvara na radaru ili praktičnog vetra u leđa, policija Novog južnog Velsa tvrdi da je dvadesetdvogodišnjak za sada izgubio nešto bodova sa svoje vozačke. Njemu je zbog ovakve vožnje uručen i sudski poziv, sa zakazanim ročištem i pojavljivanjem pred sudijom sledećeg decembra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group