Zbog čega evropski Tesla modeli ne podležu poslednjem masovnom povlačenju

Ogromni opoziv Tesla modela najavljen je prošle nedelje i on obuhvata preko dva miliona električnih automobila u SAD, ostavljajući vozače Model 3, Y, S i X serija u ostatku sveta da se pitaju šta ova odluka može značiti za njihove automobile...

Međutim, deluje kao da oni mogu mirno spavati, jer je povlačenje u SAD nevezano sa prodajama preko okeana, tvrde evropske vlasti. Tokom prošle nedelje, ovaj proizvođač najavio je da će bežično ažurirati svoje modele kako bi sprečio vozače da koriste Autopilot opcije nakon opsežne istrage vezane za udese za koje su okrivljeni. NHTSA podrobno proučava sve slučajeve koji su vezani za Tesla Autopilot opciju i udese od kojih su pojedini nažalost bili fatalni.

Ova agencija izjavila je da Autosteer funkcija Autopilot tehnologije u modelima Severne Amerike ne poseduje dovoljno mera kako bi održala vozače uključenim u samu vožnju, što znači da oni mogu iskorišćavati sistem i pokušati da ga tretiraju kao autonomnu funkciju, koja nudi opciju autonomne vožnje, više nego što on to zapravo jeste. Softverska ažuriranja biće odrađivana u SAD, dok će istovremeno povećati bezbednosne mere, uvodeći jača audio-vizuelna upozorenja.

Međutim, holandski RDW, služba zadužena za pružanje zelenog svetla za Tesla automobile u Evropi, tvrdi da je zabrinutost njenih američkih kolega i poslednji opoziv Tesla modela potpuno izdvojen i da ne utiče na evropske električne modele, zbog toga što njihovi Autopilot sistemi funkcionišu drugačije. Iako su oba klasifikovana kao Level 2 vozačke asistencije u okviru šest nivoa autonomnih tehnologija, koje se klasifikuju od nula do pet, postoje razlike između dva kontinenta kada je u pitanju opseg dozvoljenih radnji ovih sistema, prenosi Rojters. Portparol RDW agencije izjavio je za ovu novinsku agenciju da je kontrolisanje vozača i sistem upozorenja potpuno različit za evropske modele u poređenju sa onim u SAD.

Osnovni Autopilot sistem koji pruža električnim modelima ovog proizvođača ubrzanje, kočenje i upravljanje u traci, stiže u standardnoj ponudi sa svaki Tesla automobilom, dok Enhanced Autopilot ponuda dodaje asistenciju prilikom promene trake. Oba ova sistema zahtevaju od vozača punu pažnju i angažovanost na putu, čak i kada su aktivirani.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group