Unikatni Skyline GT-R Pola Vokera iz F&F filma stiže na aukciju kuće Bonhams

Specijalni R34 Nissan Skyline GT-R model, korišćen u filmu Fast & Furious, sa specijalnim delovima biranim direktno od strane pokojnog Pola Vokera, odlazi na aukciju...

Pored toga, ovaj japanski sportak je legendarni glumac lično vozio u filmu, a sada, godinama nakon što je bio statično izložen, ovaj ikonični GT-R ponuđen je na prodaju javno.

Do sada smo imali priliku da vidimo druge R34 GT-R mdele u prodaji, uključujući i one koje je Voker posedovao u svojoj kolekciji. Iako ovaj posebni automobil nije bio u vlasništvu pokojnog glumca, on je ipak modifikovan prema njegovim specifikacijama, koje su bile idealne za Fast & Furious franšizu, pre nego što se pojavio u četvrtom, istoimenom filmu.

Ove modifikacije uključuju prednje montirani interkuler marke Turbonetics, NISMO NE-1 izduvni sisem i Rotara konverzije na kočionom segmentu. Iako ne postoje zvanične cifre sa testova na valjcima, aukcijska kuća Bonhams tvrdi da ovaj model stvara 550 ks, što je prilično zavidna moć. On takođe poseduje i monitor na kontrolnoj tabli, OPM trkačka sedišta i Sony centralnu jedinicu.

Pored svoje bogate holivudske istorije, ovaj Skyline poseduje još bogatiji pedigre, jer kada je snimanje filma završeno, vlada SAD-a je zaplenila automobil, jer je prema njima glavni problem predstavljao način na koji je on uvežen u ovu zemlju putem Kaizo Industries brenda. Kaizo je uvezao automobil kao školjku, u koju je smestio RB26 agregat, nazivajući čitav tovar ’kompletom za sklapanje’.

Nakon nečega što je kuća Bonhams nazvala ’ljutom pravnom bitkom’, automobil je izbegao presu i završio tako što je izvezen u Nemačku. On je ostao u ovoj zemlji kao izložbeni eksponat sve do ove aukcije koju njegov vlasnik planira već neko vreme. Bonhams sugeriše da, ko god da kupi ovaj model, mora dobro da ga pregleda pre nego što krene sa njim u bilo koju ozbiljniju vožnju.

Aukcija će se održati između dvadeset i osmog aprila i petog maja u Briselu, a samo oni koji budu prošli kroz verifikacioni program ponuda kompanije Bonhams moći će u njoj i da učestvuju. Aukcijska kuća nije objavila procenjenu cenu ovog modela, ali ona neće startovati sa manje od šest cifara, a kako će se završiti ostaje da vidimo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group