Stingray na Nürburgringu

Ime staze Nürburgring-Nordschleife kod svakog istinskog zaljubljenika u autosport budi duboka osećanja, jer, to je mesto na kojem se oduvek iznova ispisuju najsvjetlije stranice istorije automobilizma...


Upravo ovde, nekoliko meseci pre službenog početka prodaje u Evropi, obavljaju se posljednja testiranja nove Corvette Stingray.

"Trkačka staza Nürburgring poznata je prema svojoj zahtevnosti pa nam savršeno odgovara za fino podešavanje voznih i upravljačkih osobina evropske verzije Stingraya", rekao je Jim Mero, inženjer specijalizovan za dinamičke osobine vozila u General Motorsu.

"Posebnu pažnju na Nürburgringu smo posvetili podešavanju vešanja i upravljačkog sistema. Evropske ulice su vrlo specifične i prilično različite od onih u Sjedinjenim Državama pa su takve i navike vozača".

Chevroletovi tehnički stručnjaci trenutno u Evropi ocenjuju dve Corvette Stingray, obe vožene po različitim vrstama ulica. Ove test procedure deo su GM-ovog standardnog programa kontrole kvaliteta koji se sprovodi na svakom Chevroletovom modelu pre nego što započne njegova prodaja u Evropi.

Testove nadgleda i ocenjuje Patrick Herrmann, tehnički menadžer u Chevroletu Europe. Njegova zapažanja, kao i fotografije i video snimke, mogu da se vide putem društvenih mreža FacebookTwitterYoutubeTumblr i Instagram.

Chevrolet, za sada, nije objavio ostvarena vremena.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group