Šta može predivni 812 Superfast sa ogromnom kilometražom na autobanu

Postoji uvreženo mišljenje da su superautomobili garažne kraljice, koje jedva vide nekoliko hiljada pređenih kilometara za svog života...

Ovo i jeste istina za neke od njih, ali nije slučaj kod svih, kao što potvrđuje ovaj posebni Ferrari 812 Superfast, koji je predstavljen putem AutoTopNL kanala i koji poseduje neverovatnih 165.000 pređenih kilometara ispod kaiša.

Iako nije specifikovano kada je ovaj automobil kreiran, znamo da je 812 Superfast sa nama tek od 2017. godine, tako da može biti star maksimalno pet godina. Ovo znači da je u krajnjem slučaju, ova mašina prevaljivala oko 32.187 kilometara godišnje, što je prilično dobra cifra za svaki automobil, kamoli za Ferrari sa V12 motorom.

Italijanski superautomobil poseduje kompletan Novitec izduvni sistem bez katalizatora, što omogućuje uživanje u punom zvuku njegovog veličanstvenog V12 agregata unutrašnjeg sagorevanja i zapremine 6,5 litara, koji se okreće do vrtoglavih 8.900 rpm. Ovaj izduvni sistem na neki način oslobađa dodatnih 51 ks i 33 Nm obrtnog momenta iz ovog dvanaestocilindraša, sa kompanijom Novitec koja tvrdi da je ukupni izlaz podigla na 840 ks i 751 Nm obrtnog momenta, što je značajno povećanje u poređenju sa originalnih 789 ks i 718 Nm obrtnog momenta u fabričkom formatu.

Nevezano sa tim koliko snage automobil zapravo stvara, jedna od stvari koja je nepromenjiva jeste njegova brzina. AutoTopNL kanal bio je u mogućnosti da razvuče ovu mašinu do masivnih 351 ks na nemačkom autobanu, što nije samo impresivno za vozilo sa više od 150.000 kilometara na odometru, već je zapravo veće za 11 km/h od maksimalne brzine koju je kompanija Ferrari zvanično potvrdila. Pored toga, ovaj model je imao ubrzanje od stotke do dvesta u gotovo istom vremenu kao i potpuno novi 812 prethodno testiran od stane ovih ljudi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group