Savršeno očuvani Nissan Skyline GT-R sa sredine devedesetih godina

Nissan Skyline GT-R model predstavlja ikonu automobilske industrije u gotovo svim svojim formama, a odmah nakon što je postao previše star za uvoz, cena ovog automobila astronomski je skočila na gotovo svim tržištima...

Upravo zbog toga je veoma interesantno videti jedan R33 Skyline GT-R model iz 1995. godine, koji će se uskoro naći na aukcijskom bloku. Ova prelepa mašina finiširana je u Midnight Purple boji i poseduje svega 1.590 pređenih kilometara na odometru.

Čak i bez dodatnih beneficija, ovaj automobil je krajnje poželjan među kolekcionarima i obožavaocima linije. Posebni model poseduje 2,6 litara veliki linijski šestocilindraš duplog turbo punjenja ispod svoje haube i fabrički je tjuniran na 276 ks, ali kao što je poznato sa ovim automobilima, oni uvek predstavljaju veće cifre kada se nađu na valjcima. Njegova snaga odlazi na sve četiri strane putem posebnog ATTESA pogona na svim točkovima i petostepenog manualnog menjača.

U poređenju sa R32 modelom koji je stigao na tržište pre njega, R33 GT-R nudi više prostora i na perfektan način je utabao stazu za svog naslednika, R34 model japanske kompanije. Aukcijska lista ističe da su igre kao što je Gran Turismo popularizovale Skyline liniju širom sveta, tako da ih je moguće pronaći na evropskom, američkom, južnoameričkom i azijskom tržištu.

Ovaj posebni primerak se nalazi u Kaliforniji i poseban je zbog toga što je očuvan u savršenom stanju i nije proizašao iz projekta restauracije, tako da se navodi da je u gotovo salonskom stanju. Brzom pretragom tržišta moguće je pronaći brojne R32, R33 i R34 GTR modele, posebno u Nemačkoj, nije teško primetiti da su gotovo svi modifikovani, imaju cene nikada manje od četrdeset hiljada evra nezavisno od pređene kilometraže. Svako ko poseduje bilo koji od ovih modela tačno zna šta mu se nalazi u garaži i potpuno je svestan svega što kompanija Nissan ume da uradi kada da sve od sebe.

Sa druge strane, Midnight Purple boja je verovatno najpoželjnija kojoj se ljubitelji R33 Skyline GT-R modela mogu nadati, posebno kupac ili kolekcionar koji poželi jedinicu u ovako dobrom stanju. Ovo je veoma cenjena nijansa, tačnije jedna od dve najpopularnije, zajedno sa Millennium Jade tonom, za kojom Skyline GT-R takođe tragaju. Razlog ovome je veoma lako uvideti, jer nam fotografije koje možete videti u galeriji predstavljaju potpuno različite tonove u zavisnosti od toga na koji se način svetlost poigrava sa bojom karoserije.

Ovi sportski automobili mogu promeniti vlasnike po bilo kojoj ceni koja može da varira od oko četrdesetak hiljada evra plus pa sve do i preko šestocifrenih brojki. Po svemu sudeći, ovaj posebni model će itekako privući interesovanje i doneti ogromnu zaradu svom vlasniku kada bude izašao na aukciju u okviru RM Sotheby’s Monterey događaja, koji će se održati od 18. do 20. avgusta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group