Savršeni američki klasik niske kilometraže i odličnog stanja

Više slika

Više slika

Sa pedeset godina i svega 88.513,92 pređena kilometra, ovaj dobro očuvani luksuzni kupe predstavlja pravi biser američke klasične autoindustrije...

Klasična Cadilac Coupe DeVille mašina listovana je putem ClassicCars sajta od strane privatnog vlasnika, koji navodi: „Ovo je originalni, nerestaurirani automobil. Pojedine stvari su rađene na njemu, ali je sve, uključujući i njegov vinilni krov, potpuno originalno. Automobil je imao svega dva vlasnika za pola veka postojanja, dok sam ga ja kupio prošle godine“.

Kao i druga vozila zlatne ere smeštena na General Motors C-body platformi, ovaj prelepi DeVille je restilizovan kako bi odrastao u svoju četvrtu generaciju koja je startovala 1971. godine. Primerak koji vidite predstavlja varijantu sa dvoje vrata i tvrdim krovom iz 1973. godine, što je ujedno bila godina kada su uvedeni branici sa apsorpcijom energije širom GM postavke. Pored toga, ovo je bio finalni model sa tvrdim krovom u Coupe DeVille ponudi.

Ovaj posebni model stigao je navodno direktno sa imanja originalnog vlasnika gde je i zabeležio originalnu kilometražu, ali uprkos njoj, svi kolekcionari automobila znaju da čak i ovakvi autombili sa niskim brojem pređenih kilometara imaju svoje mehaničke potrebe.

Na sreću po potencijalnog kupca, ovaj model je brižno čuvan i njegov sadašnji vlasnik navodi pojedine stavke održavanja, uključujući nove gume, restauriran karburator, nove zaptivke poklopca ventila, restauriranu pumpu za vodu, promenjena creva, novi akumulator i kablove, nove kočione bustere i nove LED sijalice na obe strane. Prodavac je izjavio da sve na ovom automobilu radi baš kako treba.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group