Retki Ferrari 458 Speciale kao savršeni predstavnik V8 ere italijanskog proizvođača

Više slika

Više slika

Ferrari je proizveo brojne izvanredne superautomobile napajane V8 agregatima tokom decenija, ali za obožavaoce, postoji jedan poseban model koji se izdvaja od svih ostalih - 458 Speciale...

Pojedini stručnjaci navode da je standardni 458 Italia vrhunac performansi Ferrari V8 ponude, ne samo zbog toga što je to poslednji model sa V8 agregatima unutrašnjeg sagorevanja, već takođe i zbog toga što je nudio savršen nivo performansi za ulično legalni superautomobil. Svi naredni modeli, kao što su 488 GTB, F8 Tributo i 296 GTB, poseduju značajno više snage, ali prema uvreženom mišljenju, nedostaje im sirova emocija koju je 458 stvarao.

Smešten na samom vrhu 458 porodice, ovaj model je daleko lakši i trkački fokusirani Speciale. Oko 3.000 primeraka ovog automobila kreirano je između 2013. i 2015. godine, sa ovim posebnim primerkom koji je u vlasništvu jednog čoveka od 2015. Sa svega 1.600 pređenih kilometara na odometru, automobil se sada nalazi na listi Bring a Trailer kuće, sa čistim izveštajem nesreća.

Eksterijer automobila finiširan je u Giallo Modena nijansi, sa kontrastnim crnim trkačkim linijama. Model takođe poseduje i Scuderia Ferrari štitnike na prednjim krilima i originalne dvadesetoinčne točkove finiširane u crnoj boji, sa Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama. Putnička kabina je takođe predivno dizajnirana alkantarom sa žutim kontrastnim šavovima kako bi se savršeno slagala sa eksterijerom.

Jedan pogled na nalepnicu prozora otkriva nam da je originalna cena ovog modela iznosila 321.221 dolara, zajedno sa 35.000 potrošenih na prilagođavanja i opcione dodatke. Ovo uključuje sistem za podizanje prednje osovine, zadnju parking kameru, prednje i zadnje parking senzore i žuta kočiona klešta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group