Retki Alfa Romeo Bus - italijanski ekvivalent Renndienst vozilima

Više slika

Više slika

Kompanija Alfa Romeo više od jednog veka daje svoj doprinos autoindustriji, a pored svojih poznatih i predivnih sportskih automobila i sportskih porodičnih sedan modela kao što je Giulia, ona je u istoriji kreirala dosta čudnih i jedinstvenih modela...

Upravo je takav i ovaj čudni i retki F12 Furgone Van model, čija je linija debitovala u jeku popularnosti bus modela 1967. godine, pod okriljem Autotutto linije Alfa Romeo proizvoda. Sada, jedan od modela ove linije stiže na aukcijski blok Gooding & Company kuće na događaju koji će biti održan u Pebl Biču.

Kombi koji je u pitanju predstavlja jedinicu Alfa Romeo F12 Furgone Van iz 1973. godine i predstavljao je timsko vozilo Moto Villa motociklističke trkačke ekipe tokom sedamdesetih. Moto Villa je slavni trkački tim koji je dominirao klasom od 250 kubika i bio je šampion Italije tri godine uzastopno, 1975., 1976. i 1977. godine.

Ovaj posebni Alfa Romeo F12 model imao je identičnu upotrebnu vrednost kao i Renndienst Van, Type 2 Kombi ili Microbus kompanije Volkswagen, koji su bili podrška Porsche Works timu na Mille Miglia trci. Nakon što je odslužio svoje za Moto Villa trkački tim, ova jedinica Alfa Romeo F12 Furgone linije bila je garažirana sve do 2016. godine. Nju je zatim kupio Ed Sejmor, svetski poznati restaurator Alfa Romeo modela, koji je odlučio da joj posveti maksimalnu pažnju.

Gooding & Company navodi da je ovaj model na kraju postao deo obnovljene Southern California kolekcije, u okviru koje je njegova restauracija kompletirana. F12 Furgone Van poseduje kompeltnu Autodelta liveriju, brenda koji je predstavljao fabrički trkački ogranak kompanije Alfa Romeo, osnovan 1961. godine. Autodelta odeljenje nije bilo zaduženo samo za sve trkačke programe italijanskog proizvođača, već je takođe služio i kao trening poligon za sve nove vozače.

Alfa Romeo F12 Furgone Van koji odlazi na aukciju i koji vidite u našoj galeriji, napajan je 1.290 cc velikim DOHC inlajn četvorocilindričnim agregatom, sa jednim Soleks karburatorom i stvara 54 ks. Kupovinom ovog kombija budući vlasnik dobija i 1.300 kubika veliki Alfa Romeo agregat iz 1958. godine i 750-Series takmičenja, koji je postavljen u njegov prtljažni prostor, radi maksimalne autentičnosti i njegove generalne upotrebe u svrsi radnog vozila sa trkačkih staza, koje će blistati kao pravi istorijski dragulj u njegovoj kolekciji.

Gooding & Company kuća procenjuje da će ovaj F12 Furgone Van model biti prodat po nekoj ceni od sto do sto trideset hiljada dolara kada se zatvori aukcijski blok koji će trajati od osamnaestog do decetnaestog avgusta u Pebl Biču.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group