Prototip Chevrolet Corvette modela iz 2006. godine odlazi na aukciju

Chevrolet Corvette modeli imaju posebno mesto u srcima svih obožavalaca moćnih i lepih automobila...

Veliki broj kolekcionara dubokog džepa definitivno će poludeti ovih dana zbog ovog Z06 prototipa iz 2006. godine, koji vidite u našoj galeriji i koji uskoro odlazi na aukciju. Potpuno spreman za otimanje koje će biti održano sledećeg meseca, automobil koji vam predstavljamo stiže kao prva kreirana jedinica druge generacije Z06 modela i poseduje serijski broj umesto VIN-a.

Iako aukcijska lista ne otkriva previše specifikacija, ona naglašava da je model vožen autobanom, kao i pojedinim trkačkim stazama, uključujući Spa-Fracorchamps, Nürburgring i Virginia International Raceway, tokom testiranja i razvojnog procesa.

Listing dodatno naglašava da je Toni Rifici koristio ovaj model kako bi razvio maksimalnu brzinu od 322 km/h na autobanu, dok je Patrik Herman postavio prosečnu brzinu od oko 319 km/h tokom vožnje u suprotnom pravcu. Vozilo je takođe korišćeno u brojnim novinskim događajima i Jan Magnusen je obrnuo krug oko Nürburgring staze u vremenu od 7:42,99.

Iako ova posebna mašina ne izgleda preterano istaknuto sa spoljne strane, njen enterijer naglašava status prototipa sa Sparco Evo L sedištima i pojasima sa četiri tačke vezivanja. Njima su priključeni i sistem za gašenje požara, zadnja ojačanja i instalacija koja je po svemu sudeći korišćena za prikupljanje podataka.

Nakon svog burnog života u ulozi test prototipa, ovaj automobil je restauriran 2008. godine, u projektu tokom kog je dobio novi V8 sedmolitarski agregat, dobar za 505 ks. Model je takođe opremljen novim komponentama pokretačkog sklopa i šestostepenim manualnim menjačem.

Prototipovi Corvette modela ne pojavljuju se na aukcijama često, sa ovim posebnim automobilom koji poseduje originalnu papirologiju i dokumentovanu istoriju, ali bez ulično legalnog statusa i biće ponuđen putem menice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group