Predivni BMW M6 iz osamdesetih godina i zlatne ere nemačkog brenda

Kompanija BMW je bila u punom zamahu osamdesetih godina, a za petama brojnih višestrukih titula u sportskom automobilizmu, M divizija bavarskog giganta odlučila je da svoju pažnju posveti velikim kupe modelima iz serije šest...

Nazvan Sharknose zbog svoje špicaste njuške koja se namršteno proteže iznad branika, ova predivna šestica razvijanaje  na bazi prve generacije popularne i više nego potentne serije pet. M divizija je ovu liniju podigla za nekoliko stepenika više sa svojim menjačem, anti-roll sistemom, oprugama i amoritizerima. Visina automobila takođe je regulisana i spuštena za pola inča, dok je upravljanje posebno tjunirano kako bi pružalo bolji osećaj.

Ispod haube ovih predivnih BMW modela nalazi se šestocilindrični S38 agregat, koji poseduje nezavisne karburatore, zadužene za povećanje snage na 256 ks i 330 Nm obrnog momenta. Sa petostepenim manualnim menjačem ova neverovatna Bembara prilično je agilna uprkos tome što teži 1.632 kilograma i može ubrzati do stotke iz mesta za lepih 5,8 sekundi. Prodavac u slučaju ovog posebnog modela svim zainteresovanim kupcima omogućuje i video u kome je moguće čuti veličanstvenu simfoniju ravnog šestocilindraša.

Umesto originalnih točkova i guma, ovaj M6 model opremljen je kompletnom BBS sedamnaestoinčnih aluminijumskih modela, umotanih u gume niskog profila, što upravljanje ovog modela čini još boljim. Štaviše, sjaj mrežastih felni savršeno se slaže sa metalik plavom bojom i bež prugama karoserije.

Unutar ovog M6 modela moguće je videti kožna sedišta u prelepoj nijansi tana, zajedno sa M-Tech upravljačem. U putničkoj kabini nema previše igračaka sa kojima je moguće zabaviti se, što nikako ne iznenađuje ukoliko uzmemo u obzir starost automobila, ali tu su klima, elektronski podizači stakala, kompjuter i fabrički instalirani stereo sistem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group