Potpuno restaurirani i retki model baziran na Bubi odlazi na aukciju

Izuzetno retki Volkswagen Beutler 1.2 model, predstavlja jedan od svega 28 primeraka ikada proizvedenih i odlazi na aukciju sledećeg juna, dok kuća zadužena za njegovu prodaju procenjuje da će novom vlasniku otići po ceni koja može stati bilo gde između 80.000 ili 120.000 švajcarskih franaka...

Na prvi pogled, mogli bi pretpostaviti da se ovde radi o sportskom modelu, zbog njegovog potpuno novog kupe dizajna i kreiranja iz samih osnova, ali zapravo ovde je slučaj o automobilu baziranom na legendarnoj Volkswagen Beetle seriji, koja je porasla sa 4,07 na 4,35 metara u dužini. Beutler takođe poseduje šasiju širu za pet centimetara u poređenju sa klasičnom Bubom iz iste ere.

Automobil koji vidite nastao je saradnjom braće Fric i Ernesta Bojtlera i kao nov je stigao sa cenom od 14.950 franaka. Ovo je ogromna suma novca posebno kada uzemo u obzir da je u to vreme Beetle model mogao biti kupljen za duplo manje u Švajcarskoj. Beutler 1.2 je bio skuplji i od Porsche 352 modela iz tog vremena, a većina od 28 primeraka dolazili su sa standardnom Bubinom transmisijom i motorima, ali je šest jedinica ipak bilo opremljeno 1,3 litara velikim agregatima iz 356 automobila.

Ovaj poseban primerak poručio je kao nov vlasnik VW Garage Herzig brenda i dolazi finiširan u svetlo braon metalik nijansi, sa kontrastninm crnim krovom i bež enterijerom. Automobil je promenio ruke kasnih devedesetih i od tada je temeljno retauriran u procesu koji je potpuno uklonio karoseriju i osvežio svaki segment modela.

Beutler 1.2 je ponovo prefarban u originalnu metalik svetlo braon nijansu, dok je tokom procesa restauracije čak i krov dobio novu tamno braon boju. Dvotonski enterijer sada poseduje potpuno nove postave i čitava mehanika je obnovljena i restaurirana. Listing tvrdi da je kompletna restauracija ovog modela zahtevala dugih jedanaest godina i da je on korišćen veoma retko od tada.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group