Plivanje koje je jednog Tesla S vlasnika skupo koštalo

Sa poplavama koje često pustoše pojedine delove Novog Zelanda, jedan ljubitelj električnih modela iskoristio je Twitter kako bi dokazao ’superiornost’ Tesla Model S Plaid automobila nasrpam vozila sa motorima unutrašnjeg sagorevanja, ponovo podelivši prošlogodišnji snimak vožnje kroz duboku vodu...

Vlasnik ovog automobila, koji se krije iza youtube naloga imena Chillin’ with Chet, izveo je brojne druge kaskade u svom Model S Plaid automobilu u poslednjih nekoliko godina, dok je ova poslednja izvedena u septembru prošle.

Testiranje svog modela i njegovih plivačkih mogućnosti, zahtevalo je od ovog čoveka kreiranje veštačkog jezera, koje je morao ispuniti vodom. Jutjuber je nakon kreiranja svog jezerceta krenuo polako da uranja sa svojim Tesla automobilom i u nekoliko sledećih trenutaka voda je gotovo u potpunosti prekrila njegovu šoferšajbnu.

Teško je reći da li je Model S Plaid zaista plutao u određenom delu svog puta ili je voda ipak bila dovoljno plitka i manjeg nivoa od navedenog tako da je mogao da stvori kontakt sa dnom. Bilo kako bilo, električni automobil deluje kao da radi besprekorno i njegov izlazak na drugu stranu je bio potpuno uspešan. Međutim, pojedine modifikacije su ipak odrađene kako bi se zaptila putnička kabina, mada je nešto vode ipak prodrlo unutra.  

Ostaje pitanje, šta se dogodilo nakon ove kaskade? U videu koji je usledio, ovaj jutjuber je otkrio da je voda prodrla u prednju i zadnju pokretačku jedinicu, što je dovelo do zamene oba agregata po ceni od više nego neprijatnih 15.000 dolara. Pored toga, GPS sistem automobila više nije radio, a nakon kupanja više nije imao ni funkcionalan odometar.

U klipu koji je postavio na svoj Twitter nalog, ovaj pametnjaković je bio veoma frustriran i zbog činjenice da njegov Tesla nije bio u mogućnosti potpune dijangnostike i popravke svih problema, uprkos tome što su svi problemi bili isključivo njegova ludorija. On je takođe naglasio da je proizvođač električnih automobila, gle čuda, poništio garanciju za njegov Model S, u prevodu, umesto popravke dobio je ono što je zaslužio i što se rimuje sa ’gnjurac’.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group