Odron u Grčkoj potpuno uništio VW Polo

Da li ste ikada vozili planinskim putevima i razmišljali šta bi se dogodilo ukoliko bi kamenje krenulo da se odranja i pada ka vama u momentu dok prolazite...

Ovo je noćna mora svakog vozača, koja se nažalost pretvorila u javu za jedan par u Grčkoj, kada je došlo do odrona i veliki komad stene završio na haubi automobila tokom vožnje jednim planinskim putem.

Incident se dogodio sedamnaestog oktobra ujutru, na putu blizu Arahove, koja se nalazi na oko dva sata udaljenosti severozapadno od prestonice. Starija generacija Volkswagen Polo modela, iz serije od 2005. do 2009. godine, normalno se kretala kada je na njenoj haubi niotkuda završio veliki komad stene. Još dva automobila putovala su tom rutom istovremeno, ali su njihovi vozači uspeli da izbegnu kamenje.

Kao što je moguće videti putem videa postavljenog na društvenim mrežama, kamen je potpuno probušio haubu izazivajući zastrašujuću štetu u motornom delu. Težina kamena je evidentna po količini pritiska koji je napravio na vešanju, izbušivši jednu gumu i otvarajući veliku rupu na haubi sabkompakta.

Na svu sreću, vozač ovog modela bio je dovoljno smiren kako bi bezbedno zaustavio svoj automobil, a uprkos njihovom inicijalnom šoku, oba putnika su prošla bez povreda, gledajući jedno drugo u neverici. Razgovarajući sa predstavnicima lokalnih medija, vozač je izjavio kako je odmah bio svestan činjenice da su se za dlaku izvukli, jer da je kamen pao nekoliko centimetara iza, oni bi verovatno bili mrtvi. Iako ovaj par veruje da je srećan što je živ, ukoliko se uzme u obzir koliko su male šanse da prolazite putem u isto vreme kada se odron dolozi, oni su ipak bili prilično baksuzni u ovom slučaju.

Grčkom su protutnjale velike vremenske nepogode prošle nedelje, koje su pratile velike kišne padavine, što je najverovatnije i izazvalo ovaj odron. Čudna stvar je to što je pored zaštitne mreže koja se nalazi na toj strani puta kamenje ipak uspelo da probije i ova metalna konstrukcija nije bila u mogućnosti da zadrži delove stene kako oni ne bi stigli do puta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group