Ni njih više ne prave kao pre - drugi Corvette Z06 ostao bez motora

Nakon što je jednom čoveku 2023 Chevrolet Corvette Z06 zakucao nakon svega 83 pređena kilometra, još jedan vlasnik novog Z06 modela ostao je bez svog ljubimca zbog otkazivanja motora...

Vlasnik predivnog Z06 automobila finiširanog u Amplify Orange boji, iskoristio je YouTube platformu kako bi podelio priču o svojoj aždaji i njenom motoru koji je crkao na 999 kilometru, ali njegova priča ipak ima srećan kraj.

Snimak sa GoPro kamere usmerene na zadnju stranu Z06 modela predstavljaju nam momenat kada su problemi motora startovali i vlasnika koji je svoj automobil oterao do granica, udarajući crvenu liniju i izvodeći prilično agresivna niža prebacivanja. Međutim, ovo ni u snu ne bi trebalo predstavljati problem za moćni 5,5 litara veliki V8 agregat sa unutrašnjim sagorevanjem i prema svim očekivanjima on je itekako sposoban da podnese vlasnikovo usporavanje na stop znaku, ali je ipak počeo da mu stvara ozbiljne poteškoće, pre nego što je u potpunosti prestao sa radom nakon skretanja.

Uskoro je vozač otkrio da je došlo do izostanka paljenja u 1,2,7 i 8 cilindru. Vlasnik je zatim izjavio da je pažljivo pratio predloženi period privikavanja od 800 kilometara, tokom kojih bi trebalo izbegavati pun gas i automobil ne bi trebalo terati u obrtaje veće od 4.000 rpm, niti upravljati njime konstantnim brzinama kao kada se koristi kontrola krstarenja ili koristiti motorno kočenje ukoliko se ova brzina obrtaja pređe.

Na svu sreću po ovog vlasnika, Rich Hendrick City Chevrolet predstavništvo u Šarlotu, Severnoj Karolini, bilo je više nego voljno da mu zameni motor, koji će dobiti za nekoliko nedelja. Iako Corvette Z06 poseduje ovaj period prilagođavanja, vlasničko uputstvo zapravo predlaže da bi on trebalo da traje prvih 2.400 kilometara i naglašava zabranu učešća u ’trkačkim događajima, školama sportske vožnje ili sličnim aktivnostima’.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group