Neverovatna restauracija klasičnog SAAB modela iz 1967. godine

Predstavljamo vam neverovatni Saab 95 karavan iz 1967. godine za koji verovatno većina ljudi nije ni čula, a koji će uskoro biti prodat po ceni koja može dostići cifru veću od 60.000 evra...

Ovaj Saab je svoj život počeo u Kaliforniji, gde je nekoliko godina uživao u suncu pre nego što je ostavljen na suvom da spava više od dvadeset godina. Konzervirani automobil trenutno se nalazi na aukcijskom bloku Broad Arrow Auctions kuće, koja tvrdi da će njegov sledeći vlasnik morati da ga prebaci na Istočnu obalu kako bi bio podvrgnut potpunoj restauraciji.

Lista aukcijske kuće otkriva da su tokom restauracije u potpunosti sređeni menjač i agregat koji su vraćeni na fabričke specifikacije. Pored toga, originalna boja automobila u potpunosti je skinuta i zamenjena nijansom Maroon, koja stiže iz Mercedes-Benz palete. Restauracija nije tu stala naravno, jer je čitav enterijer u potpunosti osvežen u palomino Mercedes MB-Tex šemi sa prtljažnim prostorom u zanimljivim obrascima.

Prema standardima modernih karavana, Saab 95 je prilično kompaktna mašina, ali i dalje uspeva da impresionira zahvaljujući intrigantnom dizajnu i kitnjastim detaljima. Na prednjem delu automobila moguće je pronaći masku hladnjaka u hromiranim finišima, zajedno sa okruglim farovima i dodatnim dnevnim svetlima smeštenim na prednjem hromiranom braniku. Drugi detalj koji takođe privlači pažnju predstavljaju točkovi insprisani loptama, zajedno sa zadnjim okruglim štopaljkama smeštenim u trougaonim sekcijama karoserije.

Lista dodaje da je ovaj Saab 95 karavan opremljen opcionim trećim redom sedišta pozadi orijentisanim ka zadnjem delu, što znači da je ovo zapravo sedmosed. Snaga ovog modela stiže iz V4 agregata dobijenog iz pogona kompanije Ford, zaduženim za stvaranje šezdeset i pet konjskih snaga. Iako ovo ne deluje kao previše, ipak je značajno više od onoga što je donosio fabrički agregat sa dva klipa i 38 ks, dok sa ovim četvorocilindrašem stiže i četvorostepena manuelna transmisija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group