Neverovatan incident u Koreji ostavio lokalnu policiju u čudu

Snimak kamere sa zadnjeg dela automobila jednog učesnika u saobraćaju nastao u Južnoj Koreji uhvatio je tačan momenat kada je luksuzni Genesis sedan iznenada izgubio kontrolu na autoputu...

Vozilo se prvo sudarilo sa jednim modelom i nastavilo dalje zakucavajući se u drugi, produžavajući dalje na potpuno bizaran način svojom sumanutom putanjom. Čitav haos se konačno završio kada je Genesis van kontrole naleteo na građevinski otpad zbog kog se prevrnuo. Ovaj incident pokrenuo je brojna pitanja vezano za sve okolnosti koje ga okružuju.

Sudeći prema lokalnim izvorima, za incident je navodno kriv vozač koji je bio previše umoran kako bi bezbedno upravljao svojim modelom - najverovatnije Genesis G80 serijom, mada je veoma teško zaključiti zbog ugla pod kojim je kamera snimala, tako da mogućnost da se ipak radi o G90 verziji ostaje potpuno otvorena. Snimak sudara predstavlja nam luksuznu mašinu kako ubzrava sa zadnje strane i na kraju se zakucava u Kia model koji se nalazio pred njom.

Kia sedan je otklizao levo i deluje kao da je uništio oko 45 metara plastične zaštitne ograde na autoputu, pre nego što se prevrnuo na krov. Genesis je nastavio dalje ka modelu iz čijeg enterijera je snimak nastao, žestoko se zakucavši u njega, nakon čega je limuzina usmerena ulevo gde se zaljuljala kada je došla u kontakt sa plastičnim zaštitnim segmentima, delujući kao da će da se prevrne.

Međtim, to se nije dogodilo i Genesis je nastavio pravo kao strela pronašavši put u gradilište, gde je ponovo ubrzao i zaleteo se u građevinski otpad koji mu se našao na putu. Kako deluje, on se posle ovog kontakta prevrnuo, ali ga je okruživalo toliko prašine i šuta da je nemoguće sa sigurnošću tvrditi. Kako su svedoci naveli vozač Genesis modela je zbunjeno upitao ’šta se dogodilo’ odmah nakon što je izašao iz automobila.

Kako deluje, ovaj incident je doneo više pitanja tokom istrage nego što je sam snimak u mogućnosti da odgovori, a ukoliko je vozač zaspao za volanom onda je definitivno neka vrsta kontrole krstarenja sa aktivnim praćenjem trake bila aktivirana. Stoga, vlasti Južne Koreje postavljaju pitanje zbog čega se ovaj sistem, ako je bio aktivan, nije odmah deaktivirao nakon prvog udara?

Kako deluje, automobil je uspeo da se ispravi i vrati nazad na put odmah nakon što je izleteo levo kroz razdelni segment puta, a to definitivno nije moguće u slučaju da je vozač zaspao za volanom. Na kraju, svi se pitaju kako je moguće da neko prespava sve ovo što se dogodilo, ali bilo kako bilo, izveštaji lokalnih mreža navode da niko od učesnika u ovim sudarima nije doživeo teške povrede, što je ipak najvažnije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group