Nema sumnje da je ovaj 1984 BMW 635CSi model vredan spašavanja

Više slika

Više slika

BMW 6-Series E24 predstavlja pravi dragulj među klasicima, posebno kada stiže u nešto snažnijim varijantama...

Najbolji primer ovoga upravo je i predivni 1984 BMW 635Csi koji vidite, kome je preko potrebno ljubavi i ozbiljnog, posvećenog rada. Restauracija ove klasične lepote ajkulinog nosa i vraćanje u njegove dane slave biće težak i naporan proces, ali skromna procena aukcijske kuće mogla bi ovaj automobil učiniti privlačnim svakome ko poželi da ga vrati u prvobitno stanje.

Pozadina priče ovog klasičnog BMW modela nije ni približno dramatična koliko njegov izgled sugeriše. Pre dve decenije, nesrećni automobil je kupljen od strane bliskog prijatelja njegovog originalnog vlasnika, sa nadom i željama za restauracijom i uživanju u njegovoj lepoti, ali sve ove nade nikada nisu oživele i ovaj BMW je proveo veći deo svojih poslednjih dvadeset godina u ambaru.

Aukcijska lista na Cars Online Bonhams sajtu otkriva da je vlasnik nekada davno zapravo vozio ovaj model, ali je prošlo previše vremena otkako je neko poslednji put pokušao da ga upali. Neki perspektivni kupac koji poželi da se upusti u ovu avanturu biće primoran da ga šlepuje na prikolici ili odvuče iz garaže.

BMW je originalno ovaj model ofarbao Arctic Blue nijansom, ali njeno stanje nije poznato jer je skrivena slojevima prljavštine. Sudeći prema fotografijama, ovaj automobil je prvo potrebno dobro oprati, a iako njegov eksterijer deluje oslobođen nekih većih oštećenja, donja strana otkriva zabrinjavajuće zarđale segmente, dodajući još nekoliko stavki dugačkoj listi restauracije za novog vlasnika.

Unutar putničke kabine stvari su dosta bolje iako su godine zanemarenosti definitivno ostaviles svoj trag, tako da je enterijeru takođe potrebno jedno dubinsko čišćenje. Tamnoplave kožne presvlake na prednjim sedištima nisu u dobrom stanju, ali makar ovaj materijal nema nikakvih nedostataka u čitavom enterijeru.

Ovaj posebni 1984 BMW 635CSi mode postavljen je odmah ispod M635CSi i M6 mašine koja je imala američke specifikacije u ponudi bavarskog brenda. Te davne 1984. godine, 3,4 litra veliki šestocilindrični agregat stvarao je zavidnih 218 ks. Međutim, u ovom slučaju, on je uparen sa četvorostepenim automatikom, umesto sa nešto konvencionalnijom manualnom transmisijom. Na odometru ovog modela stoji 175.000 pređenih kilometara, navodeći da je on zapravo korišćen pre nego što je u potpunosti zanemaren.

Poslednji pronalazak BMW modela dogodio se u Škotskoj i očekuje se da će biti prodat po cifri između četiri i šest hiljada funti, što je daleko manje od tržišne cene dobro očuvanih primeraka legendarne šestice. Štaviše, ne postoji nikakva rezerva, što implicira da bi potencijalni kupac mogao ovaj model kupiti čak i za manje novca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group