Na međunarodnom okupljanju u Hrvatskoj stradao ekstremno retki Pagani Zonda

Retki Pagani Zonda HP Barchetta model, jedan od svega tri ikada kreiranih, ozbiljno je oštećen nakon sudara u Hrvatskoj...

Superautomobil vredan sedamnaest miliona evra učestvovao je u događaju koji je širom Hrvatske organizovan od strane Supercar Owners Circle mreže. Vožnja je privukla veliki broj zadivljujućih egzotika, uključujući nekoliko Bugatti Chiron, jednog Bugatti La Voiture Noire, Zenvo TSR-S, Apolo IE, dva Rimac Nevera, Apollo Project Evo i dva Pagani Zonda Cinques modela.

Video nastao prilikom udesa predstavlja nam Zonda HP Barchetta model koji se kretao iza Apollo Project Evo automobila u to vreme. Krstareći po putu blago zavijenom ulevo, vozač Pagani modela je bio prilično nervozan na gasu, zavrtevši dobro zadnje točkove. Međutim, on nije uspeo da ispravi svoje proklizavanje i zakucao se direktno u Ford Fiesta model koji se kretao suprotnim pravcem.

Iako se udes nije dogodio pri preterano visokim brzinama, italijanski superautomobil je pretrpeo ozbiljna oštećenja. Najprimetnije je ono na zadnjem levom točku, segmentu vešanja i kočionog sistema, koji su isčupani sa Zonda šasije i deluje kao da su odleteli ka obližnjoj kući.

Veći deo panela karoserije od ugljeničnih vlakana širom leve strane automobila je oštećen, kao i prednji levi točak, koji takođe nije izbegao istu sudbinu. Kao da stvari nisu već dovoljno loše, veći deo zadnjeg dela je potpuno uništen i raskupusan ostao na asfaltu, sa Ford Fiesta automobilom koji je isto pretrpeo ekstenzivna oštećenja.

Na svu sreću niko od učesnika u ovom sudaru nije povređen, a imajući u vidu egzotičnost i poželjnost Zonda HP Barchetta modela, deluje kao da će njegov vlasnik ipak poslati svog ljubimca nazad u fabriku kompanije Pagani, gde će biti stručno popravljen i vraćen u prvobitno stanje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group