Lexus LS400 sa 228.147 pređenih kilometara i izgledom kao iz fabrike

Lexus LC modeli potpuno su promenili automobilsku industriju kada su se pojavili davne 1989. godine, predstavljajući svetu da Nemci nisu jedini koji mogu kreirati kompetentan luksuzni sedan...

Sada, 23 godine kasnije, jedna Lexus LS400 mašina iz 1999. godine, sa masivnih 228.147 pređenih kilometara na odometru, uspeva da odoli zubu vremena i još jače utemelji reputaciju pouzdanosti ove linije neprikosnovenih luksuznih limuzina, koje stižu sa snagom izvan svoje kategorije.  

Uprkos godinama i visokoj kilometraži ovog prelepog automobila, on je ostao u besprekornom stanju. Njegova boja gotovo da je ostala oslobođena bilo kakvih nepravilnosti i oštećenja, enterijer poseduje originalnu boju i ne odaje bilo kakve tragove habanja, šasija ispod je u savršenom stanju - oslobođenom rđe, dok su farovi i štop svetla toliko čisti da neko sa lakoćom može pomisliti da su zamenjeni. Točkovi ovog posebnog modela nemaju nikakve ogrebotine niti udubljenja, motorno odeljenje je veoma čisto i zlatne oznake na njemu i dalje blistaju baš kao plemeniti metal koji imitiraju.

Kako bi se pružio bolji uvid u posvećenost vlasnika ovog modela po pitanju održavanja njegove mašine, bitno je naglasiti da je nakon uklanjanja tablica radi snimanja videa, njihova prva pomisao bila popravka izbledelih delova ispod njih, iako su to površine koje se nikada neće ni videti nakon što se tablice vrate. Za pokretanje ovog savršeno očuvanog Lexus modela zadužena je četvorolitarska 1UZ-FE V8 jedinica koja stvara 290 ks i 407 Nm obrtnog momenta. Kao što je slučaj kod svih luksuznih automobila pune veličine, ova snaga se šalje na zadnju osovinu putem besprekornog automatskog menjača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group