Kako bi BMW SUV modeli izgledali da ih je kompanija kreirala osamdesetih

Više slika

Više slika

Popularnost krosovera predstavlja striktno moderni koncept, a uprkos tome što je SUV modela bilo tokom osamdesetih, oni su bili namenjeni samo određenoj klijenteli...

Ovo je zapravo prava šteta, jer ukoliko su modeli kao što je Jeep Wagoneer išta dokazali, jeste da se trendovi prohujalih godina itekako dobro uklapaju u stilove karoserija. Upravo zbog toga, stručnjaci su odlučili da se okrenu veštačkoj inteligenciji, kako bi im pomogla da vide šta bi bio proizvod kada bi jedan od gospodara osamdesetih odlučio da kreira terensko vozilo u svojoj zlatnoj eri.

Tokom ovog eksperimenta, stručnjaci su odlučili da se fokusiraju na najmasovnije BMW krosovere na tržištu, želeći da vide kako bi BMW X3 i X5 izgledali kada bi za njihovo stvaranje bio zadužen Klaus Luthe, direktor dizajna bavarskog brenda od 1976. pa sve do kraja osamdesetih godina.

Rezultat ovog eksperimenta potpuno je ubedljiv i možemo slobodno reći da izgleda odlično. Brojne reinterpretacije ovog modela generisane uz pomoć veštačke inteligencije, uglavnom se zasnivaju na istoj dizajnerskoj temi. One poseduju prepoznatljive BMW karakteristike, kao što je ajkulin nos, leptir stakla pozadi i kockasti stil koji je potpuno prikladan toj eri.

Prava linija na bokovima modela sa rendera evocira na brojne BMW modele iz tog vremena, uključujući originalnu E21 seriju 3, E30 generaciju serije 3, zajedno sa E12 i E28 automobilima serije 5, ali bi podjednako mogli biti inspirisani i prvom generacijom X5 modela, koji poseduju jak dizajn sami po sebi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group