Golf Mk2 iz 1992. godine u dobrom stanju prodat po neverovatnoj ceni

Kao što znamo, vrednosti polovnih vozila divljaju u zavisnosti od tržišta, dok klasični modeli ovaj trend guraju do krajnjih granica...

Ne trese Golf 2 groznica samo Balkance, već i ljude preko okeana, gde ovi modeli takođe ne prolaze neopaženo, tako da uprkos svemu ipak predstavlja veliko iznenađenje to što je jedan Golf GTI model iz 1992. godine pre nekoliko nedalja putem Bring a Trailer kuće prodat za neverovatnih 87.000 dolara.

Cena po kojoj je ovaj primerak promenio vlasnika predstavlja pravi šok čak i za najtvrdokornije obožavaoce sa Volkswagen foruma VW Vortex. Ono što je važno napomenuti doduše, jeste da je ovaj model zapravo prodat u poslednjoj godini kada je Mk2 GTI serija bila dostupna u SAD, nalazi se u veoma dobrom stanju i poseduje snažni, dvolitarski motor sa šesnaest ventila, koji je iz fabrike stvarao 137 ks.

Iako je prodat kao nov u Teksasu, ovaj automobil je proveo veći deo svog života u Holandiji, pre nego što je ponovo prebačen preko okeana prošle godine. Golf 2 stiže sa Recaro prednjim sedištima, klimom, Philips kasetofonom sa evropskog tržišta i petnaestsoinčnim BBS točkovima.

Nevezano sa tim što predstavlja predivan primerak svoje vrste, ništa vezano za ovaj model nije preterano izvanredno. Sa 85.295 pređenih kilometara, on svakako jeste model niske kilometraže, ali očitavanja na odometru ne predstavljaju ništa vredno pažnje. Tornado Red boja karoserije prilično ga ističe, ali takođe naglašava i pojedine vidljive ogrebotine oko tablice, dok su na zadnjem levom točku očigledni ožiljci od ivičnjaka.  

Iako su sve ovo školske definicije manjih nedostataka, sva ova sitna oštećenja predstavljaju baš ona koja bi u normalnim okolnostima ograničila prodaju vozila za maksimalnu vrednost i sprečila podizanje cene u nebesa, ali to se u ovom slučaju ipak dogodilo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group