Finac digao Tesla Model S u vazduh zbog neisplative popravke

Era društvenih mreža i Youtube-a ozbiljno je zamaglila liniju između realnosti i videa zabavnog karaktera...

Klip koji vam predstavljamo kreirao je finski Youtube kanal Pommijätkät, čije se ime može prevesti kao „Bombaši“, a kreiran je posebno zbog jednog rezigniranog vlasnika Tesla Model S automobila, koji je prišao njegovoj ekipi i zahtevao od njih da dignu u vazduh njegov lični EV.

U snimku dostupnom sa engleskim prevodom Tuomas Katainen objašnjava da je njegov Model S iz 2013. godine nedavno počeo da se kvari sve učestalije, zbog čega je morao da ga šlepa u servisni centar kompanije Tesla. Četiri nedelje kasnije, nakon što je automobil pregledan, kompanija Tesla obavestila je vlasnika da mu je potrebno novo baterijsko pakovanje, koje će ga koštati 20.000 evra.

Katainen je odlučio da ne pristane na ovakvu ponudu i ne popravi automobil, umesto toga shvativši da mu se više isplati da ga digne u vazduh, nadajući se da bi mu ovaj video mogao pomoći da prikupi određena sredstva koja su mu potrebna kako bi sebi kupio novi automobil. U svakom slučaju, ostaje sigurno to da je bio veoma iznerviran čim je odlučio da uništi svoj električni model.

Kako bi zapečatio sudbinu svom Tesla modelu, Katainen je postavio trideset kilograma eksploziva na njegov eskterijer i lutku Elona Maska na vozačevo sedište, dok je automobil bio parkiran ispod male kamene litice radi bezbednosti.

Kamere velike brzine uspele su da uhvate usporene snimke eksplozije u visokoj rezoluciji i uprkos tome što nikada nije lepo videti kada se automobil uništava bespotrebno, potpuno je zadivljujuće posmatrati detonaciju iza koje ostaje velika vatrena lopta i udarni talas koji guta sve oko sebe šireći se kroz vazduh.

Trideset kilograma dinamita bilo je više nego dovoljno kako bi se automobil obrisao sa lica zemlje, ostavljaju iza sebe samo razbacane delove okolo po snegu. Da li je priča koja stoji iza ove detonacije istinita ili izmišljena radi više pregleda, potpuno je nejasno, ali bilo kako bilo, samo tri dana nakon objavljivanja, ovaj snimak već je postao najpopularniji ovog kanala sa gotovo milion gledanja, dok je ova cifra ubrzano nastavila da raste.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group