Električni model zapalio teretnjak koji je prevozio gotovo 3.000 automobila

Velika operacija spasavanja i izvlačenja odigrala se juče u Severnom moru, kada je vatra zahvatila veliki teretnjak koji bi prema navodima mogao danima goreti...

Članovi posade su izvučeni sa velikog teretnjaka i hitno su tretirani zbog povreda koje uključuju probleme sa disanjem i opekotine. Portparol holandske obalske straže izjavio je da je požar najverovatnije izazvan jednim od dvadeset i pet električnih vozila koja se nalaze na brodu. Članovi posade pokušali su sami da ukrote plamen koji je buknuo, ali su na kraju ipak bili primorani da se evakuišu.

Kapetan spasilačkog broda Ameland, Vilard Molenar, izjavio je lokalnoj medijskoj kući NOS da je sedam ljudi skočilo sa trideset metara u more kako bi spasilo svoje živote: „Izvlačili smo ih jednog po jednog iz vode“, izjavio je kapetan. „Oni su bili očajni čim su skočili sa ovolike visine, ovako nešto se ne radi samo kako bi se uradilo“.

Fotografije koje kruže svetom predstavljaju Freemantle Highway teretnjak, koji plovi pod zastavom Paname, obavijen dimom koji jezivo kao magla klizi po palubi i čitavom njegovom prostoru u Severnom moru.

Obalska straža izjavila je za holandsku agenciju ANP da ovaj požar može trajati danima. Bočne strane broda se nalivaju vodom kako bi se rashladile, ali spasilački brodovi izbegavaju polivanje velikim količinama vode zbog mogućnosti da brod potone.

Teretni brod je napustio luku u Bremerhavenu oko trinaest časova po lokalnom vremenu i uputio se ka Port Saidu u Egiptu. Tokom noći ovaj brod našao se u nevolji kada je požar na nekom od električnih vozila buknuo na oko dvadeset i sedam kilometara od Amelanda, na samoj ivici Severnog mora. Požar na teretnom brodu koji prevozi gotovo tri hiljade automobila odneo je najmanje jedan život i povredio preko dvadeset i dve osobe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group