Dva policajca službenim automobilom penetrirala u gej bar

Novopečeni policajci iz Sent Luisa zakucali su se u pendrek bar oko 00:30 po lokalnom vremenu…

Jedan od vlasnika LGBTQ bara završio je sa prijavom za napad, zajedno sa opiranjem hapšenju. Snimak incidenta sada pruža nešto više uvida u događaje koji su se odigrali iste noći i na njemu je moguće videti policajce u SUV patrolnom vozilu koji nisu bili uključeni u poteru niti su odgovarali na neku hitnu situaciju. Umesto toga, prema izjavama policajaca, vozač je pokušao da izbegne nešto na putu i tokom tog manevra njihovo vozilo je prešlo u suprotnu traku i pregazilo preko biciklističke staze pre nego što se zakucao u diki svinger bar.

Policajci su odmah nakon incidenta izjavili gazdama bara, Džejmsu Pinsu i Čedu Morisu, da su izgubili kontrolu kako bi izbegli psa nasred ulice. Međutim, oni su kasnije promenili svoju priču, navodeći da su pokušavali da izbegnu parkiran automobil. Tokom zadnjeg sastanka, policijski zvaničnici su izneli novinarima da je vozač patrolnog vozila priznao kako je njegova pažnja bila skrenuta sa puta u pokušaju da promeni stanicu na radiju u njihovom automobilu.

Policijski izveštaji navode trenutni gubitak pažnje tokom vožnje kao glavnog krivca za čitav splet okolnosti, a snimak nastao te večeri predstavlja jednog od vlasnika bara, Džejmsa Pinsa, kako se svađa sa policajcima sa rukama vezanim lisicama. Jedan od policajaca rekao je osobi koja je snimala kako vlasnik neće vikati na njega i izazivati remećenje javnog reda i mira.

Pins nije uhapšen, ali njegov partner i suvlasnik bara, Čed Moris, jeste. Sudeći prema Riverfront Times, vlasti tvrde da je Moris udario policajca i da im je svašta govorio. Snimak svega što se dešavalo po svemu sudeći to ne otkriva, niti prikazuje momenat kada je Moris napao policajca, ali se jasno vidi da ga službenici odvode u lisicama. Nakon što je prvobitno optužen za napad i opiranje hapšenju, vlasti su ovaj prvi deo optužnice svele na nedolično ponašanje.

Ono što tamošnja policija ne navodi u zapisnicima i izjavama, daleko je važnije, jer prema izveštajima medija, vlasti u Sent Luisu su izjavile da dva pollicajca u patrolnom automobilu nisu prošla testove za alkohol i druge supstance, dok njihov kruzer nije imao instaliranu kameru na kontrolnoj tabli, kako protokol nalaže. Za sada, policijski organi navode da je istraga i dalje u toku, tako da sa tim u vezi oni nisu u mogućnosti da javnosti pruže snimak sukoba Morisa i policajca sa njegove patrolne kamere.

Nakon incidenta, čovek koji je snimao podelio je svoj materijal napravljen sa raskrsnice smeštene svega petnaest sekundi hoda od bara. U videu moguće je videti SUV kako ubrzava putem, što je i korisnik imena Khazaeli i potvrdio na svom profilu na X platformi, nekada poznatoj kao Twitter.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group