Drugi od svega devet Veneno Roadster modela pojavio se ponovo na tržištu

Lamborghini Veneno predstavlja jedan od najređih, najskupljih i najekstremnijih V12 napajanih hiperautomobila italijanskog brenda, tako da svaki put kada se neka od jedinica ove linije pojavi na tržištu cena ide gore...

Crno/zeleni model Veneno Roadsster koji vidite trenutno se nalazi na prodajnoj listi jedne kuće u Dubaiju sa cenom od 8.994.824 evra i svega 3.500 kilometara na odometru. Svaki Veneno poseduje unikatne specifikacije, što omogućuje njihovo lako razlikovanje.

Kao što je očigledno po oznaci sa rednim brojem, ovo je drugi od svega devet Veneno Roadster modela i stiže sa crnim eksterijerom i zelenim akcentima, ispod kojih se nalazi putnička kabina u zelenoj boji i izloženim ugljeničnim vlaknima.

Posebni primerak koji vidite bio je postavljen na listi aukcijske kuće RM Sotheby pre dve godine, kada nije uspeo da nađe novog vlasnika. Tada, njegova procenjena vrednost bile je negde između 4,5 i 5,5 miliona evra, što samo dokazuje koliko je ovaj hiperautomobil dobio na vrednosti u poslednjih par godina uprkos dodatoj kilometraži ispod kaiša. Ovo je još impresivnije kada se u obzir uzme da je Veneno Roadster kao nov stizao sa cenom od 3,3 milina evra, izuzimajući poreze.

Između 2013. i 2014. godine, kompanija iz Sant'Agata Bolonjeze proizvela je ukupno četiri Veneno kupe verzije, od kojih su tri bile za kupce, sa ukupno devet Roadster jedinica koje su usledile. Ispod specijalne karoserije, kojom dominiraju prominentne aerodinamičke komponente, nalazi se jednodelna šasija Aventador modela i tjunirani V12 agregat koji stvara 740 ks.

Specijalni Lamborghini listovan je putem James Edition kuće i ponuđen na prodaju u okviru predstavništva VIP Motors iz Dubaija. Prošlog meseca, ovaj hiperautomobil je snimljen u ovom predstavništvu zajedno sa još jednim primerkom Veneno roudstera, što je bila krajnje retka i specijalna prilika.

Ogromna cena, od gotovo devet miliona evra za automobil baziran na Aventador seriji teško pada na želudac kolekcionarima, posebno u ovom slučaju, kada kod istog prodavca za oko tri miliona mogu naći Sian FKP 37 sa kilometražom isporuke na odometru, ali je on ipak daleko manje redak.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group