Dokaz da Ferrari i danas ume da napravi unikatne i dobre stvari

Dag Demuro je vozio mnogo interesantnih automobila tokom godina, ali ovaj je prilično drugačiji od svih...

Ferrari Monza SP1 predstavlja jedan od nekoliko automobila koje je ovaj čovek provozao opremljenih samo jednim sedištem i kako on tvrdi, ova karakteristika, zajedno sa brojnim drugim unikatnim koje poseduje, čine ovaj automobil najposebnijim u koji je ikada seo.

Naravno, Monza SP1 je poseban čak i za sve one ljude koji lično ne vole ovaj automobil uopšte. Unikatni Ferrari košta oko dva miliona dolara, ali čak i pri toj ceni, kupci ne dobijaju bilo kakvu vrstu krova niti mogućnost da dodaju suvozačevo sedište. U njemu ne postoji prtljažni prostor, a sve ovo je samo početak nabrajanja svih uvrnutosti koje krase ovaj automobil.

Vrata Monza modela ne poseduju eksterijerne kvake niti brave, ali tu je i dalje funkcija zaključavanja na privesku za ključeve, koja zapravo radi. Sa druge strane, pošto nema krova, ne postoji ništa što bi zaustavilo bilo koga od pritiskanja dugmeta za otključavanje iznutra i njegovog otvaranja.

Demuro takođe govori i o čudnoj situaciji sa virtuelnom šoferšajbnom. Pošto ne postoji staklena šoferšajbna, Ferrari je kreirao kanal za vazduh kako bi ga usmeravao od prednjeg dela automobila do vazdušnih otvora smeštenih iznad vozačeve glave, tako da ova mašina može usmeriti sav vazduh koji ide direktno ka njemu iznad i preko vas. Dag je ipak nosio kacigu dok je vozio ovaj model, koji u ovom segmentu apsolutno briljira.

Vrhunsku karakteristiku i najveću prednost koju Monza SP1 poseduje jeste specijalni osećaj koji pruža tokom vožnje. Naravno, sve je slično 812 jedinici koja se nalazi ispod haube, kao što Demuro tvrdi, ali iskustvo je ipak potpuno drugačije. Kako je sam voditelj objasnio, mogućnost da vidite sve na putu sa vozačevog sedišta čini ovaj automobil jednim od najunikatnijih modernih modela koje je ikada vozio.

On takođe ističe i to da je Ferrari prodavac koji ima prilično veliku prodajnu stopu danas, ali automobili kao što je Monza SP1 ipak dokazuju da ovaj proizvođač i dalje ume da kreira dobre stvari kada želi. Na svom Dag Skoru, samo su Bugatti Divo i McLaren Speedtail uspeli da stanu ispred ovog propinjućeg konja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group