Dobio kaznu zbog prekoračenja brzine tokom šlepanja automobila

A110 sportski automobil možda nije najmoćnija mašina srednjeg motora, ali je on jedan pravi superautomobil u deminutivu, veoma zabavan za vožnju i fantastično konstruisan model orijentisan ka vozaču i sveukupnom osećaju koji pruža tokom iste...

Upravo zbog toga je veoma lako moguće dobiti kaznu za prekoračenje brzine sa ovom malom raketom francuskog proizvođača, ali je jedan vlasnik na svoje zaprepašćenje otkrio da je to moguće čak i kada se ne nalazite za volanom ovog automobila, sa ugašenim motorom i ručnom kočnicom podignutom uvis.

Sudeći prema jednom postu koji se pojavio na Facebook platformi, kao milionima vozača širom sveta, ovom vlasniku je regularno poslata kazna za prekoračenje brzine, tačnije za navodni prekršaj koji se dogodio u 20 do 6 izjutra u Francuskoj, kada je njegov automobil putovao brzinom od 79 km/h, na pravcu gde je ograničenje 70.

Naravno, kaznu je pratila i regularna fotografija, na kojoj se jasno može videti tablica A110 automobila, koja je za potrebe novinara ipak zamagljena radi očuvanja vlasnikove privatnosti. Međutim, ukoliko se iko u pariskoj policiji potrudio da pogleda malo bolje, onda bi primetili da sa ovim njihovim dokazom nešto debelo nije u redu.

Za volanom ovog automobila nema nikoga, za početak, a kao što je moguće zapaziti gume se ne pomeraju na njemu takođe, navodeći na to da se točkovi ne okreću. Prisustvo traka za vezivanje na šlepu i metalnih sanki na prikolici očigledan su dokaz da se ovde radi o vozilu koje transportuje drugo ili da se sportski automobil nalazi na prikolici kamiona.

Povrh svega, kamera je postavljena kako bi uhvatila vozače sa zadnje strane nakon što prođu, ali je ovaj Alpine model fotografisan sa prednje strane. Stoga, osim ukoliko je išao u rikverc osamdeset na sat duž autoputa sa četiri trake, on jednostavno ne može ni u kom slučaju prekoračiti brzinu.

Kamera koja je u pitanju predstavlja Morpho uređaj, koji celokpan proces odrađuje potpuno automatizovano, od samog fotografisanja do izdavanja kazne. Međutim, neko opet mora postaviti ovu kaznu u koverat i ko god da je to učinio definitivno nije ni pogledao ono što mu prolazi koz ruke.

Na svu sreću, ovaj vlasnik Alpine modela uspeo je sa lakoćom da dokaže svoju nevinost, ali naravno sve je dovelo do nepotrebnih neprijatnosti i odlaska u policijsku stanicu. Ovo je svakako dobra vest za vlasnika sportskog modela, ali za vozača transportnog vozila nikako nije, jer ukoliko originalna fotografija prikazuje i njegovu registraciju, on će se svakako naći umesto njega pred sudom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group