Defile vlasnika Ferrari automobila bez krova upropastio neočekivani pljusak

Ferrari Monza SP1 i SP2 specijalne ponude sa ograničenom proizvodnjom su među najpoželjnijim i najlepšim egzotičnim automobilima našeg vremena, ali imaju jednu veliku manu: dolaze bez krova...

Vlasnici superautomobila suočili su se sa preprekama svakodnevnog života iz prve ruke kada je kiša počela da pada tokom okupljanja na Ferrari stazi Fiorano.

Jutjuber Variks podelio je sa svetom ovu zanimljivu priču, dokazujući da stvari mogu da krenu naopako čak i ako ste pozvani na poseban događaj koji organizuje Ferrari. Skup vlasnika Monza modela održan je u Italiji, a na događaju je učestvovalo oko 80 automobila. Videti gomilu SP1 i SP2 kako krstare putem sa različitim liverijama je lep, ali i prilično redak prizor.

Nakon lepe vožnje po ruralnim krajevima Italije i pod mediteranskim suncem, zaustavljanja u restoranu visoke klase i boravka u hotelu sa pet zvezdica, ultraskupocena parada se završila u Fioranu. Vlasnici su parkirali svoje automobile za grupno fotografisanje pored staze, ali na njihovu žalost vreme se iznenada promenilo.

Kiša je počela da pada, ugrožavajući izloženu unutrašnjost desetina SP Monza modela. Može se videti kako zaposleni trče okolo kao ludi, pokušavajući da pronađu rešenje za novonastali problem. Nije jasno da li su automobili pretrpeli štetu od vode, ali jedno je sigurno – oni definitivno nisu predviđeni da budu parkirani napolju, posebno po lošem vremenu. Nadajmo se da će sledeći put organizatori događaja još makar jednom proveriti vremensku prognozu za svaki slučaj.

Ferrari Monza SP1 i SP2 modeli su predstavljeni 2018. godine kao članovi Icona serije ograničene proizvodnje, sa dizajnom inspirisanim trkačkim automobilima iz pedesetih godina. Razlika između njih je u broju sedišta, pri čemu oba modela dolaze bez krova. Baze modela su zajedničke sa Ferrari 812 Superfast / 812 GTS linijama, uključujući V12 motor koji je dobar za masivnih 799 KS.

Nekada je cena za potpuno novu Monza SP seriju počinjala od 1,58 miliona evra, bez opcionih dodataka, ali primerci se sada prodaju znatno iznad granice od dva miliona dolara na tržištu polovnih automobila. Takođe, ograničena dostupnost od 499 jedinice značila je da su rezervisane samo za najelitnije klijente kompanije Ferrari, nešto što se odnosilo i na noviji Daytona SP3 automobil baziran na La Ferrari modelu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group