Cifu - mali dron za brzu dostavu u urbanim uslovima

Više slika

Više slika

Svako ko je u jednom trenutku radio u nekoj kurirskoj službi, zna koliko težak posao može postati onda kada se morate probijati kroz uske gradske ulice...

Svaki grad ima isti problem, ali ovo je posebno tačko kod nas, iz razloga što je naša prestonica građena za neka druga vremena i nešto manje stanovnika nego što ih imamo danas. Iako može delovati kao otimač nama dragocenih radnih mesta, mali dron koji transport u urbanim uslovima može učiniti lakšim, ipak nikada ne može zameniti vozača kombija, čiju količinu definitivno neće nositi, ali bi neke lakše isporuke učinio daleko bržim i pristupačnijim.

Dronovi za isporuke postaju sve popularniji poslednjih nekoliko godina. A, ovo nije slučaj samo sa kompanijama kao što je Amazon. Nedavno osnovana kompanija Deutsche Post prisvojila je automatsku asistenciju PostBOT dronova za isporuke. Upravo zbog toga, koncept dronova nalik Cifu by Matteo Gentile, pretvara urbani način transporta robe u urbanim uslovima u preciznu mašineriju. Upakovan sa gomilom senzora i dizajniran kako bi zaobišao svaku prepreku na svom putu, Cifu je esencijalno veoma zadovoljavajuć dron iz svakog mogućeg ugla. Zbog svog veoma lepog i bujnog dizajnerskog jezika, Cifu je gotovo nemoguće primetiti i poseduje jasne sličnosti sa dizajnerskim stilom koji poseduju kućni uređaji kompanije SMEG.

Cifu je pažljivo konfigurisan i pametno dizajniran slojevitim efektom koji je isprekidan različitim bojama materijala. Donji deo ovog drona sastoji se od led trakastih svetala i četiri ojačana aero točka, dok mu je pakovanje baterija smešteno ispod prtljažnog prostora. Centralna siva sekcija sadrži antenu i senzore za određivanje udaljenosti između vozila smeštene na prednjem delu ovog robota. Gornja sekcija je daleko najzanimljivija i na njoj se nalaze prednje i zadnje kamere, bočni monitori za poruke i čista vrata tovarnog prostora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group