Četiri baterijska pakovanja i 13 motora za dva miliona kilometara sa Model S automobilom

Više slika

Više slika

Nedavno izbacivanje Cybertruck modela, nakon godina lažnih obećanja i odlaganja, predstavlja istorijski momenat za kompaniju Tesla...

Međutim, na drugoj strani sveta, u Nemačkoj, postavljen je novi bitan jubilej za američkog proizvođača, tokom kog će uskoro Tesla Model S Hansjorga von Gemingena, stići do neverovatnih dva miliona pređenih kilometara.

U vreme kada vi budete ovo čitali, Gemingen će preći 1,9 miliona kilometara, dok je na snimku, koji možete videti ispod teksta, potpuno jasno objašnjeno šta je sve bilo uključeno u ovo dugo putovanje.

Možda se sećate pokojnog Irva Gordona, koji je sa Volvo P1800 modelom iz 1966. godine prešao 5,23 miliona kilometara, pre nego što nas je napustio 2018. godine. Irvov kupe zahtevao je svega dva remonta motora kako bi dostigao ovu kilometražu, dok je Model S P85 zabeležio ukupno 13 zamena motora i četiri baterijska pakovanja kako bi prevalio svega trećinu ove distance.

Naravno, ovo nije slučaj zbog toga što je Gemingen vozio bezobzirno, a kako ovaj čovek sam tvrdi američki električni automobil nikada nije prešao 100 km/h u svakodnevnoj upotrebi, uprkos tome što se nalazi u zemlji u kojoj ne postoji ograničenje brzine na određenim deonicama autoputeva, puneći njegove baterije od petnaest do sedamdeset posto.

Ovakva vrsta savesnog korišćenja i punjenja automobila znači da je njegovo trenutno baterijsko pakovanje degradiralo za svega 8% nakon 150.000 km i poseduje prelazni opseg od 400 kilometara. Pre nego što je zamenjen, njegov poslednji baterijski paket degradirao je toliko da je imao energije za svega 260 kilometara vožnje.

Geminge Horberg nije vozač taksija, samo regularni građanin koji je kupio svoj Model S kao korišćeni automobil 2014. godine, kada je na odometru imao 30.000 kilometara, vozivši se od tada gotovo neprekidno sa njim. On nije vozio svoj automobil samo po Evropi, ovaj čovek je stigao do Maroka, pa čak i do Kine – mada je do tamo bio transportovan brodom, umesto da vozi do azijskog tigra, ali je ipak u svom dugogodišnjem vlasništvu imao priliku da vidi velike promene u dostupnosti punjača širom sveta.

Ovaj Model S nije jedini Gemingenov model američkog proizvođača, jer on takođe poseduje i originalni Roudster, ali on je prešao veoma malo i praktično je nov u poređenju sa njegovim rođakom, prevalivši ’svega’ 735.000 kilometara.

Iako je Model S automobilu trebalo nekoliko velikih hirurških zahvata kako bi prevalio ovu astronomsku kilometražu, ona je i dalje krajnje impresivno dostignuće, posebno kada je reč o električnom vozilu sa samih početaka ove ere. Gemingen Hornberg je imao nekoliko problema sa karakteristikama kao što su informativno zabavni sistem, ali sve u svemu, automobil i dalje izgleda neverovatno utegnuto, toliko da čak i njegova koža u enterijeru pokazuje veoma malo tragova habanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group