Brutalna snaga i neverovatni zvuk Bugatti modela na valjcima

Istina je da pojedini potpuno električni hiperautomobili odvlače nešto pažnje sa Bugatti Chiron modela, ali ne dajte se zavarati, francuska mašina je apsolutna zver, što snimak koji predstavljamo ispod teksta i dokazuje...

Već svi vrlo dobro znamo da se u srcu Chiron modela nalazi kvad-turbo osmolitarsko V8 čudovište i sudeći prema Bugatiju, ono isporučuje 1.478 ks i 1.599 Nm obrtnog momenta. Željni da saznaju da li su ove cifre zaista tačne, ekipa Cannonball Garage kanala iz Gilbertsa, nedavno je vezala Chiron i postavila ga na valjke radi odrađivanje niza testova.

Ovaj posebni Chiron je veoma upadljiv zahvaljujući svojoj predivnoj crno/plavoj dvotonskoj kombinaciji boja i njegovo vezivanje na valjcima zapravo nije bilo nimalo lako. Razgovarajući sa The Drive publikacijom, vlasnik ove radionice u Ilinoisu, izjavio je da je njegova ekipa prvo morala da skine masivnu zaštitnu oplatu ispod francuskog hiperautomobila. Velika pažnja pridata je i postavljanju automobila na valjke i njegovom poravnavanju, jer su oni široki svega 205,74, dok je sam automobil širok 203,2 centimetara.

Iako je prvi snimak dino testa preterano editovan za naš ukus, on nam otkriva da je test očitao 1.369 ks i 1.586,8 Nm obrtnog momenta, sa automobilom koji je radio na gorivu od 93 oktana. Ovo samo nagoveštava da brutalni W16 agregat Chiron modela možda zapravo krije nešto više snage nego što je njegova kompanija zvanično iznela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group