BMW Serije 5 osvojio titulu najboljeg luksuznog automobila sveta za 2024. godinu

Više slika

Više slika

Dinamičniji nego ikad, prepun digitalnih inovacija, sa prostranim enterijerom koji odiše premijum osećajem i po prvi put sa potpuno električnim pogonom, novi BMW Serije 5 potvrđuje svoju vodeću poziciju u premijum klasi...

Za članove žirija Svetskih automobilskih nagrada, on je bio istaknuti novi dolazak među luksuznim vozilima koja su svoje premijere imala na svetskim automobilskim tržištima u proteklih 12 meseci. Stoga je međunarodni stručni žiri BMW Seriji 5 dodelio krunu najboljeg luksuznog automobila sveta za 2024. godinu. Rezultati su objavljeni na početku Međunarodnog auto-salona u Njujorku 2024. godine tokom ceremonije emitovane širom sveta putem streaming servisa.

Uspeh BMW Serije 5 zasnovan je na ocenama dobijenim tokom opsežnih test vožnji od strane oko 100 automobilskih novinara iz 30 zemalja koji čine žiri. Ove ocene su zatim detaljno zabeležene od strane organizatora Svetskih automobilskih nagrada. BMW Serija 5 model odbranio je svoju poziciju od konkurencije među 13 novih luksuznih vozila, osvojivši žiri ne samo sa svojim veličanstvenim isporukama snage iz portfolija elektrifikovanih motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnog pogona, već i svojim visokim nivoom udobnosti na dugim putovanjima i brojnim digitalnim inovacijama. "Veoma smo zadovoljni što smo primili ovu prestižnu nagradu. Presuda međunarodnog žirija pokazuje da naši proizvodi sa jakim karakterom i tipičnim BMW kvalitetima ubeđuju i inspirišu zahtevne ciljne grupe širom sveta," rekao je Bernd Korber, viši potpredsednik za brend i upravljanje proizvodima BMW i Connected Company.

BMW Serija 5: Dosledna elektrifikacija i digitalne inovacije

BMW Serija 5 pokazuje svoj progresivni karakter sa svojom tehnologijom pogona, inovativnim digitalnim uslugama, kao i elegantno sportskim dizajnom, obiljem prostora u kabini, optimizovanom akustičnom udobnošću i progresivnim premijum ambijentom enterijera. Napredni sistemi asistencija poput autopilota za autoputeve i aktivnog pomoćnika za promenu trake sa potvrdom očima ističu kvalitete BMW Serije 5. Sa sistemom prikaza i kontrola/operacija BMW iDrive sa QuickSelect, BMW zakrivljenim ekranom i BMW Intelligent Personal Assistant sa proširenim funkcionalnostima, i5 je sveobuhvatno opremljen za interakciju korisnika i vozila putem dodira i prirodnog govora. Kada je automobil parkiran, putnici BMW Serije 5 mogu istraživati obimnu ponudu video striminga na kontrolnom ekranu i uživati u novom obliku igara u automobilu.

Kao potpuno integrisani član nove serije modela BMW Serije 5, BMW i5 nudi zadovoljstvo vožnje bez lokalnih emisija. Dinamika vožnje i efikasnost BMW i5 zasnivaju se na tehnologiji BMW eDrive pete generacije. To uključuje visoko integrisane pogonske jedinice i baterije visokog napona sa izuzetno visokom energetskom gustinom. Pored toga, najnovija evolucija adaptivnog oporavka i inteligentna kombinacija tehnologije toplotne pumpe za grejanje i hlađenje enterijera, pogonskog sistema i baterije visokog napona pomažu automobilu da postigne domet do 582 kilometra u WLTP ciklusu, u zavisnosti od modela i specifikacije. Kombinovana jedinica za punjenje BMW i5 omogućava AC punjenje do 22 kW i DC punjenje do 205 kW. To znači da se domet automobila može povećati za do 156 kilometara za samo 10 minuta kada je priključen na stanicu za brzo punjenje.

Kompletan portfolio motora sa unutrašnjim sagorevanjem takođe je elektrifikovan. Fleksibilno dizajnirana arhitektura pogona koja je od samog početka bila otvorena za različite tehnologije omogućava novoj BMW Seriji 5 Sedan da se po prvi put nudi kao model sa potpuno električnim pogonom, sa sistemima plug-in hibrida i sa visoko efikasnim benzinskim i dizel motorima. Motori iz nove modularne generacije motora BMW Group Efficient Dynamics sadrže najnoviju verziju tehnologije blagog hibrida od 48 volti.

BMW osvaja devetu titulu na Svetskim automobilskim nagradama

Svetske automobilske nagrade su osnovane pre 20 godina da bi stajale uz nacionalna i regionalna priznanja kao omaž izvanrednim inovacijama i novim proizvodima na svetskim automobilskim tržištima. Ove godine, nagrade su dodeljene u ukupno pet kategorija pored glavne nagrade.

Tokom godina, BMW je osvojio osam pobeda na Svetskim automobilskim nagradama. Jedan od pobednika bio je BMW Serije 7, koji je već 2016. godine krunisan kao svetski luksuzni automobil. U 2018. godini, titula svetskog automobila performansi dodeljena je BMW M5. Ova deveta pobeda za bavarskog proizvođača premijum automobila je najnovija u dugom nizu priznanja koje je novi BMW Serije 5 sakupio u proteklih nekoliko meseci.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group