Udes od tri miliona evra - nesrećna sudbina klasičnog Ferrari 275 GTB modela u Italiji

Šezdesetogodišnji muškarac je sa svojim Ferrari 275 GTB modelom vrednim 3 miliona dolara udario u ogradu u Italiji, ali na sreću, ovaj izuzetno retki i istorijski automobil se može popraviti…

Ako ste vlasnik izuzetno retkog vintage Ferrari modela vrednog milione dolara, sigurno ćete biti izuzetno oprezni pokušavajući da ga zaštitite od bilo kakvih oštećenja dok ga vozite na putu. Međutim, ova noćna mora je postala stvarnost za vlasnika ultra-retkog Ferrari 275 GTB modela koji je imao nesreću da razbije automobil vredan više od 3 miliona dolara nakon što je izgubio kontrolu.

Nesreća se dogodila 19. oktobra u Italiji, negde između San Roko al Porto i Pjaćence, u severnom delu zemlje. Prema izveštaju IlPiacenza, automobil je vozio šezdesetogodišnji muškarac, koji je izgubio kontrolu nad žutim Ferrari modelom i udario u ogradu ubrzo nakon što je napustio tržni centar.

Na sreću, vozač nije zadobio ozbiljne povrede u incidentu, osim povređenog ega i agonije zbog oštećenja ultra-retkog Ferrari automobila. Postoji samo jedna slika razbijenog Ferrari 275 GTB, na kojoj se vidi udubljeni prednji branik sa desne strane i izobličen prednji deo.

Međutim, ultra-retki Ferrari je mogao pretrpeti ozbiljna mehanička oštećenja ispod karoserije, uključujući slomljene komponente suspenzije. Ipak, ovaj cenjeni vintage model i dalje izgleda kao da se može popraviti, a jedini problem je što popravka neće biti jeftina. Budući da je jedan od najpoželjnijih klasičnih Ferrari modela i da ima oko 60 godina, automobil mora popraviti specijalista, posebno ako vlasnik želi zadržati vrednost automobila.

Ferrari 275 GTB je dvosed grand touring kupe koji je proizvodila ova čuvena italijanska marka između 1964. i 1966. godine. Pokreće ga 3,3-litarski V12 motor dizajniran od strane Colombo, koji je, kada je bio nov, imao deklarisanu specifikaciju od 280 konjskih snaga. Smatra se jednim od najlepših Ferrari modela ikada napravljenih a svoj zadivljujući dizajn duguje Pininfarina kući, dok je karoseriju proizvodila firma Scaglietti.

Proizvedeno je manje od 500 primeraka 275 GTB, čineći ga izuzetno retkim automobilom koji nosi emblem propinjućeg konja. Vrlo retko preživeli primerci se pojavljuju na aukcijama, gde se prodaju za više od 3 miliona dolara. Samo se možemo nadati da će razbijeni Ferrari 275 GTB uskoro biti obnovljen i vraćen u svoju nekadašnju slavu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group