PS5 moto trka za koju biste pomisliti da je snimak a ne video igra

Ukoliko ste ikada makar imalo bili zainteresovani za motocikle, onda ste sigurno čuli za Isle of Mann TT trku...

Ova trka održava se na javnim putevima malog ostrva smeštenog u Irskom moru, gotovo svake godine još od 1907. a tokom decenija Tourist Trophy šampionat je odneo toliko života, da je čak i devetostruki MotoGP šampion sveta Valentino Rosi izjavio da je ulazak u njega previše opasan.

Međutim, snimak PlayStation video igre Ride 4, namenjen PS5 konzoli kompanije, deluje neverovatno realistično i pruža svima onima koji dele bojazni sa Rosijem, ali i onima sa daleko manje talenta i znanja, da osete ukus onoga što se može doživeti na uskom putu sa dve trake u društvu drugih ludaka.

Niko zdrave pameti ni u snu ne bi sugerisao da video igra priđe blizu replici potpunog osećaja koji može biti doživljen tokom vožnje, od kojih se prosečni najbrži krugovi staza širom sveta voze pri prosečnim brzinama od 193,1 km/h. Sa druge strane, činjenica da igrači mogu uletetati često u zadnju stranu drugih vozača i odmah zahtevati bolničku pažnju ili nešto gore, nije ni približno blizu realnoj slici takođe.

Međutim, grafički detalji ovog naslova prosto su neverovatni. Ride serija igara nastala je 2015. godine, dok se Ride 4 nastavak pojavio prošlog leta eksluzivno za PC, PS4 i Xbox One platforme. Igrica je izgledala dobro u to vreme, ali kada se igra na novoj PS5 konzoli pri 60fps ona se potpuno transformiše. Pored očiglednog povećanja kvaliteta scenarija, refleksija i konveksnih ogledala, ubacivanja sitnica kao što je vibriranje rezervoara glavnog kočionog cilindra predstavlja ekstremnu pažnju koju su dizajneri pružili detaljima.

Vožnja motocikala u suvim uslovima izgleda veoma impresivno, ali nije ni približno interesantna kao ona na vlažnom asfaltu. Videti asfalt na putu koji svetluca realistično zaista podiže dramatičnost trkanja na viši nivo, osvežavajući čitavo iskustvo i čineći ga daleko uzbudljivijim od onog koje se odvija u suvim uslovima, što se može osetiti čak i kada se ova igra ne igra lično, već se jednostavno posmatara na YouTube platformi.

Uprkos tome što je Isle of Mann definitivno najpopularnija trka u igrici, tu su i brojne druge alternative, uključujući GP staze i Nürburgring Nordschleife. Svi ljubitelji trka mogu se samo nadati da će Gran Turismo 7 izgledati podjednako dobro, a sudeći prema dosadašnjim tizerima i gejmpleju, na putu je jako dobar i realističan naslov.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group