Mask tvrdi da će sledeći Roadster posedovati raketne potisnike

Više slika

Više slika

Kompanija Tesla je po svemu sudeći, spremna da ugradi raketni pogon kako bi popravila performanse svog vrhunskog modela, druge generacije Roadster automobila...

Mask je na tviteru izjavio kako je nedavno najavio SpaceX opcioni paket za svoje Roadster automobile, koji će uključuiti oko 10 malih raketnih potisnika, smeštenih oko eksterijera vozila. Mask tvrdi da će ovi raketni motori drastično poboljšati ubrzanje, maksimalnu brzinu, skretanje i kočenje automobila. Možda će čak omogućiti Roadster modelu da poleti, ko zna.

Odmah nakon predstavljanja potpuno nove Roadster linije prethodne godine, Mask je naglasio da bi njene buduće varijante mogle koristiti raketnu tehnologiju. Međutim, sve to je u prvi mah delovalo kao šala. Sada deluje da to više nije slučaj.

Iako raketni potisnici koriste, kako smo svi već sa tim upoznati, gorivo za svoj rad, ovakav sistem svakako predstavlja neobičnu postavku u potpuno električnom modelu kompanije Tesla, ali Mask tvrdi kako će njegovi potisnici koristiti identičnu tehnologiju onoj razvijenoj za SpaceX projekat. Shodno tome, ovi potisnici će biti napajani kompresovanim atmosferskim vazduhom kreiranim od strane mašine smeštene u rezervoaru.

Ukoliko Tesla montira potisnike sa svih strana atuomobila, veoma lako možemo zamisliti kako to može popraviti sve prethodno navedene karakteristike. Na primer, oni koji se nalaze iza, mogu biti paljeni tokom starta i ubrzavanja, dok oni napred mogu biti korišćeni kako bi pomagali prilikom kočenja, ponašajući se kao vazdušne kočnice visokog pritiska.

U nekoliko narednih tvitova, Mask je izjavio kako će sledeća generacija Roadster modela biti apsolutno van ovog sveta. Za sve koji vole vožnju, prema njemu, neće postojati bolji automobil, a teško da će bilo ko uspeti da ga sustigne.

Kada je bio predstavljen, Roadster druge generacije posedovao je startnu cenu od 200.000 dolara, a kada mu dodamo raketne potisnike, ova cifra se sa lakoćom može duplirati, jer će automobil bez problema postati glavni rival multimilionskim hiperautomobilima i dalje održavajući izuzetnu vrednost u ondosu na utrošeni novac.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group