Legendarni klasik koji ni posle 55 godina ne posustaje

Više slika

Više slika

Alfa Romeo 33 Stradale predstavlja ikonu italijanskih superautomobila i napravljen je u svega osamnaest primeraka...

Ovaj neverovatno retki automobil napravljen je 1967. godine i tada je bio najskuplji model na svetu sa cenom od 9.750.000 lira. Iako je samo osamanaest jedinica napravljeno, većina njih nije uspela da dočeka dvadeset i prvi vek, a pet modela je pretvoreno u koncept automobile. Zbog toga je ova originalna verzija Stradale serije toliko neverovatno vredna i značajna za svet automobila.

Dizajn ovog modela je zaista neverovatan i prosto je nemoguće zamisliti oduševeljenje ljudi koji su imali priliku da ga vide uživo davne 1967. godine. Automobil poseduje kombinaciju sportskog i futurističkog izgleda, dok ispod haube istovremeno krije pravu zver koja mu je pružala sjajne performanse.

U klasičnom modelu nalazi se originalni trkački Tipo 2.0 litarski V8 motor, agregat koji je u stanju da pozivede 250 konjskih snaga i ubrza od do stotke iz mesta za fantastičnih 5.5 sekundi, što je apsolutno neverovatno za tako star automobil i više nego pristojno za današnje uslove. Prelepi Alfa Romeo 33 Stradale, razvijao je maksiumalnu brzinu od 262 km/h, što je bilo potpuno suludo ubrzanje tih šezdesetih godina i ostaje podjednako fascinantna i uzbudljiva brzina do danas.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group