Google Street View SUV bežeći od policije sleteo u potok

Street View mapiranje kompanije Google definitivno predstavlja moderno čudo, koje korisnicima pruža uvid u orkuženja koja ih interesuju na određenim adresama, u istoj ili drugoj državi, pa čak i na drugoj strani sveta, iz komfora svog doma putem računara ili pametnog telefona...

Sada, zajvaljujući suludom potezu jednog od ovzača Google vozila za mapiranje, uskoro možemo biti u mogućnosti da vidimo kako izgleda kada se stari Honda HR-V model nosem napred zaleti u potok.

Druga generacija HR-V modela doživela je svoju crnu sudbinu nakon što je vozač uhvaćen pri prebrzoj vožnji, zbog koje je pokrenuta policijska potera, koju su do samog potoka vodili policijski organi Indijane. Pozornici su primetili SUV koji je proleteo blizu škole, procenivši da HR-V sa kamerom na krovu ide preko 160 km/h, zbog kojih su sirene krenule da vrište u opštoj poteri.

Policija je uskoro sustigla Honda model, ali je njegov vozač nastavio da ubrzava još nekoliko kilometara, a iako je na kraju počeo da usporava, čitava jurnjava je dovela do toga da prođe na crveno svetlo i proleti kroz pašnjak, izbegne zamalo nosač mosta i u tom momentu izbegne kontrolu. Vozač je zatim zakucao HR-V model u potok, dok su njegova kamera i Google Street View kamera na zadnjem delu ostali na površini kako bi snimili lokalnu floru i faunu.

Nije u potpunosti jasno zbog čega je vozač bežao i ubrzavao na prvom mestu, ali kada je priveden u patrolno vozilo i tokom izvlačenja Honda modela, on je izjavio patroli kako je bio previše uplašen kako bi stao. Nakon kratke posete bolnici, on je uhapšen i prevzen u lolani pritvor okruga Henri, gde će ostati do danjeg. Koji god razlog da se krije iza svega, ovde je reč o krivičnom delu, tako da policija jednostavno ne može da zažmuri na jedno oko kada je u pitanju njegovo procesuiranje, sa lokalnim sajtom koji navodi da se za ovakvu vožnju i bežanje od policije dobija između šest meseci i dve ipo godine u ovoj zemlji.

Google objašnjava da su vozači Street View automobila zapošleni putem nezavisne kompanije, ali takođe dodaje da je bezbednost Google Maps operacije veoma ozbiljna stavka i izvodi se u saradnji sa podizvođačima i lokalnim vlastima kako bi se osigurali pravi uslovi i kako bi se čitav sistem održavao u najboljem mogućem redu.

Nažalost ove mutne slike i predivni kadrovi potoka i njegovog okruženja definitivno neće stići na Street View, ali se iskreno nadamo da će kompanija Google sastaviti neki album svih mogućih pehova i čuda kojima su njena vozila posvedočila specijalno za neku od svojih godišnjica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group