GM najavio zamenu brave na preko 3 miliona vozila

Nastavlja se saga GMa sa bravama sa objavom da će kompanija zameniti brave na preko 3 miliona automobila na vozilima pravljenim od 2000. do 2014. godine u Americi...

 

Problem je isti kao i do sada. Dešaval se da ključ "ispadne iz run" pozicije ukoliko je ključ dodatno opterećen, priveskom, ili na neki drugi način.

Od preko 3 miliona automobila koji su opozvani u Americi, samo jedan model je još uvek u proizvodnji - prošla generacija Chevrolet Impale, koja se sada uglavnom prodaje rent-a-car agencijama. Ukupan broj opozvanih vozila u Americi je 3,360,555.

Automobili koji su povučeni su Buick LaCrosse, Chevrolet Impala, Cadillac Deville, Cadillac DTS, Buick Lucerne, Buick Regal LS i GS, Chevrolet Monte Carlo. Za sada GM ima podatke o 8 nesreća koje su izazvane ovim problemom. 

Kompanija kaže da kada ključ izađe iz Run pozicije, to automatski reaguje na servo kočnice i volana. U slučaju sudara, može da dođe do toga da air bagove ne prorade.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group