Dva Type 2 modela kombinovana radi stvaranja epskog kampera sa Audi S3 motorom

Više slika

Više slika

Odgovor na pitanje: ’šta se dobije kada iskombinujete dva Volkswagen Type 2 modela iz 1962. godine’, glasi - ’kamper ni nalik bilo kom koji danas na svetu možete pronaći’...

Upravo ovakva unikatna mašina, koja je neverovatno, ali istinito registrovana za uličnu vožnju, odlazi na aukciju u Velikoj Britaniji i slobodno možemo reći da je ona daleko interesantnija od bilo kog karavan ili RV modela koji smo do sada videli.

Opsežne promene izvršene su na dva VW Type 2 modela kako bi oni bili spojeni u jednu RV mašinu. Onaj koji je iskorišćen za prednju stranu služi kao vučno vozilo i njegova je kabina presečena na pola, u suštini mu pružajući izgled pikapa sa dvoje vrata i motorom u podnom delu. Drugi Type 2 je potom poslužio za stvaranje životnog prostora i njegov originalni prednji deo je uklonjen i isečen u baznom delu kako bi savršeno uklopio dva vozila. Ovaj specijalni model opremljen je napred sa 2,5 litara velikim petocilindričnim motorom iz Audi S3 modela, uparenim sa automatskom transmisijom.

Car & Classic sajt zadužen je za prodaju ove kreacije i na njemu je navedeno da je životni prostor ovog kampera dovoljno veliki kako bi smestio u sebe dupli krevet okružen drvenim policama i fiokama ostavinskog prostora. Veliki frižider takođe je smešten unutra sa velikom lakoćom zbog visokog krova i može biti podignut gore radi dodavanja enterijernog prostora. Putnička kabina vučnog segmenta dobro je opremljena i uključuje originalni upravljač i pedale legendarnog modela. Unutra se takođe nalazi i šalthebl u Hurst stilu povezan sa automatskim menjačem, zajedno sa sveže presvučenom klupom i tapacirunzima vrata.

Prodavac je naglasio da je karoserija ova dva VW Type 2 modela u potpunosti očuvana i da joj je boja u savršenom stanju, bez nekih očiglednijih znakova habanja – ogrebotina, udubljenja ili bilo kojih drugih oštećenja. Aukcijska kuća nije iznela bilo kakve predaukcijske procene o ceni ovog neverovatnog unikata, ali kada bude izašao na njen blok on će definitivno otići novom vlasniku za dobre pare.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group