Pagani proslavlja svoje uspehe u Ženevi

Više slika

Više slika

Čak i sa kompanijama McLaren koja se polako probija i Porsche koja prodaje krosover modele na veliko, određeni proizvođači ostaju pri svom niskom volumenu proizvodnje...

To im je nekako u prirodi i usko je vezano za njihov dizajn, ali brendovi kao što je Pagani mogu dostići nove rekorde i prevazići svoje uspehe od prethodne godine.

Ovaj proizvođač automobila uglavnom ne objavljuje tačan broj svojih prodatih egzotičnih modela, koji dolaze sa sedmocifrenim ciframa, na godišnjoj bazi. Međutim, ovaj brend otkrio je da prethodna godina predstavlja rekordnu u njegovoj istoriji. Prodaja ove kompanije porasla je za 29%, a tekuća godina može postati daleko produktivnija.

„Mi procenjujemo da će 2018. postati najzauzetija i veoma uspešna godina, sa isporukom do 40 novih vozila našim odanim kupcima“, izjavio je Horacio Pagani. „Za sada ne posedujemo planove za proširenje novih proizvodnih kapaciteta izvan ovog opsega, ali svakako planiramo da ponudimo više usluga svim članovima Pagani porodice i pružimo svu moguću pažnju našim kupcima.“

Kako bi proslavila svoj uspeh, kompanija Pagani predstaviće nova dva modela na ženevskom sajmu sledećeg meseca, a to će biti Huayra Roadster i unikani Zonda HP Barchetta automobili, prvi put prikazani na Peble Biču prošlog leta. Poenta evropske premijere jeste prikazivanje svih mogućnosti koje se otvaraju bogatoj klijenteli ovog brenda.

Pagani nije jedini egzotični proizvođač koji je postigao izuzetne rezultate prethodne godine. McLaren i Lamborghini ostvarili su bolje procente nego ikada ranije, dok je Aston Martin svoju prodaju podigao na maksimum u poređenju sa poslednjih devet godina. Međutim, ove cifre se mere hiljadama, dok proizvođači kao što je Pagani ostaju na nekoliko destetina prodatih modela najviše.

Bugati je proizveo 70 Chiron jedinica u svojoj francuskoj fabrici, dok je u međuvremenu, zajednički rival ova dva brenda odredio svoju liniju na 20 do 25 jedinica godišnje, održavši korak sa zahtevima i skrativši vreme sklapanja automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group