Novi 500L Beats Edition™ sa BeatsAudio™ predstavljen u Ženevi

Fiat 500L Beats Edition™ predstavlja posebnu seriju kreiranu zajedno sa Beats by Dr. Dre brendom koji se u jeku svog uspeha u SAD-u ubrzo probio i na teritoriji Evrope.

Zahvaljujući obilju karakteristika i prepoznatljivom velegradskom izgledu nalazi se na na samom vrhu klase 500L; novi auto je zasnovan na Fiat 500L Trekking verziji i predstavlja savršen spoj dve karakteristike koje imaju običaj da se svakodnevno nadmeću: jedna je velegradska, za laganu vožnju kroz grad, a druga anaturistički okrenuta, savršena za one male vikend emocije koje život čine vrednim življenja. 

U poređenju sa 500L Trekking verzijom, Fiat 500L Beats Edition™ dodatno uvećava svoju „urbanu“ karakteristiku ponudom savršenog spoja tehnologije i velegradskog izgleda. Zvuk vrhunskog kvaliteta potpisan od strane BeatsAudio™ će zasigurno pridobiti i najzahtevnije ljubitelje muzike. 

Stil

Fiat 500L Beats Edition™ ima prefinjenu dvobojnu karoseriju, koja, shodno tržištu, može biti sive karoserije/crnog krova, oba mat nijanse, ili pak, crne/sive, sive/crne sjajne metalik boje. Sve tri kombinacije boja su elegantno naglašene hromiranim akcentom  - oblogama retrovizora, prednjim detektorima i ručkom poklopca prtljažnika  - uz ostale elemente mat crne boje: od aerodinamičkih krila, aerodinamičkih oblogi točka i  alu felni od 17” do prednjih i zadnjih branika.Fiat 500L Beats Izdanje™ upotpunjuje izgled crvenim umetkom  na štitniku retrovizora i kočionim čeljustima, takođe crvene boje, kao dodatak sveterenskom vozilu uz visokoprofilisanu karoseriju i posebno projektovanim branicima sa zaštitom. 

Istovetni stil, koji dočarava mešavinu tehnologije i velegradskiskog izgleda se može videti i u unutrašnjosti, gde se ističe mat siva instrument tabla i namenska Total Black ukrasna lajsna.  Tačnije, sedišta su presvučena posebnom crnom tkaninom/eko kožom a naglasak im daju crveni šavovi i logo „500“ na prednjem naslonu. 

 

Beats Hi-Fi sistem

Fiat 500L Beats Edition™ je opremljen audio sistemom koji predstavlja potpuni preokret za vaše muzičko iskustvo u kolima. Poznati umetnik i muzički producent Dr. Dre, predsednik kompanije Interscope Geffen A&M Records i muzički producent Jimmy Iovine radili su zajedno sa inženjerima Fiat Grupe na razvoju i kalibraciji zvučnog sistema koji je po prvi put uveden u model 500L prošle godine. Kao rezultat dobijen je sistem u mogućnosti da ponudi nezaboravno iskustvo slušanja obeleženo odličnim zvukom koji su mogli stvoriti samo dva muzička stručnjaka kao što su Dr. Dre i Iovine. 

Zapravo, BeatsAudio™ sistem se može pohvaliti ukupnom snagom od 520 W, podeljenom na dva 0 W (Ø 165 mm) midvufer zvučnika u donjem delu prednjeg panela za vrata; dva 40 W (Ø 38 mm) visokotonska zvučnika u gornjem delu prednjeg panela vrata; dva zvučnika punog opsega od 60 W (Ø 165 mm) na zadnjem panelu za vrata; i jedan 80 + 80 W (Ø 165 mm) sabwufer u prtljažnom odeljku – umesto rezervnog točka kako se ne bi smanjila nosivost – što omogućava dinamičan i moćan bas i povećava doživljaj slušanja muzike u širokom spektru muzičkih žanrova, od hip-hopa do soula. Sistem je obogaćen i pojačalom sa DSPom i 8 kanala što ujedinjuje napredni algoritam izjednačavanja, koji je u mogućnosti da ponovo dočara celokupan spektar zvuka poput onog koji umetnik doživljava tokom snimanja u studiju.

 

Verzije motora

Fiat 500L Beats Edition™ je dotupna sa dva benzinska motora  - 1.4 T-Jet I od 120 KS, 0.9 TwinAir Turbo od 105 KS – i dva turbodizel motora: 1.6 MultiJet II od 105 KS i 1.6 MultiJet II od 120 KS. Od grupe motora koji dočaravaju velegradski duh nove serije na najbolji način, 1.6 MultiJet II se zasigurno izdvaja  u obe verzije. Zahvaljujući obrtnom momentu koji je već na visokom nivou pri niskim brzinama motora, on pokazuje da je motor velike fleksibilnosti, te je stoga idealan za svaku situaciju i teren.

 

Traction +

Fiat 500L Beats Edition™ nudi standardni smart pogon na prednje točkove, sa Traction+ tehnologijom koja, zajedno sa Mud and Snow „snowflake“ gumama (koje se takođe ugrađuju prema normi), poboljšava rukovanje vozilom na terenu sa lošim zahvatom guma. Sve ovo je bez kompromisa po pitanju prostora i funkcionalnosti modela 500L. Fiat City Lounge koji je projektovan tako da spaja mala životna zadovoljstva i najveću radost u jednom – decu, prijatelje, putovanja – zahvaljujući zapremini putničkog odeljka od 3,17 m3,17 i prostornom prtljažniku pravilnog oblika koji nudi kapacitet od 455 litara.

 

Oprema

Fiat 500L Beats Edition™ dolazi sa opremom visoke vrednosti što je pokazao i važan standardni asortiman. Pored automatske kontrole klime, dolazi sa električnim zadnjim prozorima, svetlima za maglu, Traction+ sistemom, alu felnama od 17", Mud and Snow „snowflake“ gumama, Uconnect sistemom sa ekranom osetljivim na dodir od 5", automatskim farovima, senzorom za kišu i prozorima koji omogućavaju privatnost.

Prilikom lansiranja novog Fiat 500L Beats Edition™ i nove verzije motora od 120 KS, 500L asortiman modela dobija još jedan dodatak, racionalizovanu ponudu koja nudi nove karakteristike proizvoda, kao što su potpuno nova metalik boja karoserije Venezia Blue koja je takođe dostupna u kombinaciji sa belim krovom, uvek uparena sa novom sivom/crnom tkaninom i kožnim presvlakama. 

U zavisnosti od tržišta na kom se prodaje, novi asortiman modela Fiat 500L 2014. uključuje tri vrste unutrašnjeg dekora (Pop, Pop Star i Lounge) i posebnu seriju 500L Beats Edition™. Štaviše, brojni  opcionali i dodaci se, radi pružanja praktičnosti i ekonomske prednosti kupcu prilikom izbora, mogu kupiti u posebnim pakovanjima, kao što su „Pop Star Pack“, „Lounge Pack“ i „Trekking Pack“. Širok asortiman na zahtev uključuje i Unconnect CD/MP3 radio sa ekranom osetljivim na dodir od 5", senzore za parkiranje, alu felne od 17", erbegove za kolena, zagrejano vetrobransko staklo, Premium Beats audio sistem, Lavazza aparat za kafu, zagrejana prednja sedišta, Skydome sunčani krov sa električnom kontrolom i retrovizor za nadzor deteta. 

Asortiman počinje Pop verzijom, sa standardnom opremom koja samim svojim sastavom mora da privuče pažnju. Kada je u pitanju bezbednost, postoje dva prednja erbega, dva za prozore i dva bočna uz ABS i EBD, prednja svetla sa funkcijom dnevnih svetala i sofisticiran ESC sistem sa ASR, Hill Holder, MSR, DST i ERM funkcijama.  

Istovetno, pod standardnom opremom za maksimalan komfor podrazumeva se sledeće: volan podesive visine i dužine, električni prednji prozori, Dualdrive električni hirdro pojačivač upravljača sa „gradskom“ funkcijom, sedište vozača podesive visine, centralni sistem zaključavanja i otvaranje vrata na daljinsko upravljanje. Fiat 500L Pop Star u enterijeru takođe nudi razdvojena klizna zadnja sedišta (40/60) za 3 putnika koja se mogu zatvoriti preko funkcije „Fold&Tumble System“, pretince na instrument tabli zgodne za upotrebu (jedan otvoren i dva sa poklopcem) i korisni „magični prostor“ za odlaganje. Ovu verziju upotpunjuje Start&Stop sistem (0.9 Twin Air i 1.3 MultiJet), audio komplet od 4 zvučnika i 2 visokotonca, brisač zadnjeg stakla i Fix&Go sistem. 

Enterijer Pop Star se izdvaja od drugih zaštitnim bočnim lajsnama sa umecima od nerđajućeg čelika, retrovizorima u boji karoserije sa električnim operacijama i sistemom za odmagljivanje, Uconnect CD/MP3 radiom sa displejom osetljivim na dodir od 5" (takođe dostupnim u „Radio Nav“ verziji sa integrisanom TomTom navigacijom), kožnim volanom sa radio kontrolom i kožnom kuglom menjača. Kao dodatak već sveobuhvatnoj standardnoj opremi 500L Pop verzije, Pop Star verzija takođe nudi kruz kontrolu i manuelnu kontrolu klime sa filterom polena. 

Potom, za one najzahtevnije u smislu komfora i tehnologije, u poređenju sa Pop verzijom, prvoklasna Lounge unutrašnja dekoracija takođe nudi kruz kontrolu, sistem manuelne kontrole klime, električna ogledala na vratima za odmagljivanje, Uconnect CD/MP3 radio sa displejom osetljivim na dodir od 5" (dostupna je i „Radio Nav“ verzija), kožni volan sa radio kontrolom i kožnom kuglom ručice menjača. A u ponudi je i standardna oprema: alu felne od 16", zaštitne bočne lajsne sa umecima od nerđajućeg čelika, svetla za maglu, automatski farovi, bočni naslon za ruke, senzor za kišu, unutrašnji elektrohromni retrovizor, fiskni stakleni krov, prednja sedišta za dodacima, zadnji električni prozori, automatski dvozonski sistem klimatske kontrole sa filterom za polen. 

Kako bi zadržao vodeću ulogu u svom segmentu, asortiman 500L takođe – uključujući i modele 500L Trekking i 500L Living, koji predstavljaju ishod razvoja identiteta serije 500, koji vodi familiju 500 u istraživanje nove teritorije i ruši konvencionalne barijere u svom segmentu – proširuje svoj asortiman uz dva nova motora: 1.6 MultiJet II turbodizel i 1.4 T-Jet benzinski motor. 

Oba motora poseduju turbo kompresore i snagu od 120 KS – što je doprinelo da tržišna prodaja u ovom segmentu u Evropi poraste za 16% - ova dva pogonska motora dele iste pobedničke karakteristike: performanse u trenucima potrebe, zabavnu vožnju u svim situacijama i ograničenu potrošnju i emisije.

Kako u gradu, tako i na dužim putovanjima, za posao ali i za slobodno vreme, sami ili zajedno sa Vašom porodicom ili prijateljima. Danas, Fiat 500L, takođe zahvaljujujući novim motorima, ispunjava sve potrebe tržišta u pogledu snage, performansi i efikasnosti, uz ponudu koja će se u narednim nedeljama opet proširiti dolaskom TNG tehnologije u okviru 1.4 T-Jet motora od 120 KS. Ukratko, uvođenjem ovih novih motora u svoj asortiman, model 500L dodatno potvrđuje svoju sposobnost da pruži "više sa manje": više izbora, veće performanse i veću orijentisanost ka zaštiti životne sredine uz manju potrošnju i troškove održavanja.

FIAT

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group